Sønderborg bliver hjemmebane for de danske volleyherrer i EM-kvalifikationen

Humlehøj-Hallen i Sønderborg kommer til at danne rammerne, når herrelandsholdet i volleyball skal forsøge at tilkæmpe sig en plads i EM-slutrunden i Polen næste år. ”Så fee de en dab å æ dækkel” kan meget vel blive de danske volleyherrers kampråb, når landsholdet den 16.-18. september spiller EM-kvalifikation. Udtrykket betyder ”Nu får de tæsk” på…

| Foto: MortenO.com

:


Humlehøj-Hallen i Sønderborg kommer til at danne rammerne, når herrelandsholdet i volleyball skal forsøge at tilkæmpe sig en plads i EM-slutrunden i Polen næste år.

”Så fee de en dab å æ dækkel” kan meget vel blive de danske volleyherrers kampråb, når landsholdet den 16.-18. september spiller EM-kvalifikation.

Udtrykket betyder ”Nu får de tæsk” på godt sønderjysk, og det bliver Humlehøj-Hallen i Sønderborg, der skal huse kvalifikationskampene, hvor det danske landshold skal op imod Finland, Portugal og et endnu ukendt hold fra 1. runde i EM-kvalifikationen.   

Landstræner for herrelandsholdet og sportsdirektør i Dansk Volleyball Forbund Mikael Trolle ser frem til at spille kvalifikationskampene i Sønderborg:

”Herrelandsholdet glæder sig meget til at spille i Sønderborg. Byen har historisk set en stor volleyballtradition. Derfor forventer vi også stor national opbakning omkring kampene. Tilskuerne bliver garant for et par ekstra point per sæt og kan være tungen på vægtskålen i forhold til at kvalificere sig til EM,” siger Mikael Trolle.

”Vi har haft en rigtig god dialog med Sønderborg Kommune omkring EM-kvalifikationskampene. Det er meget tydeligt, at de virkelig brænder for at gøre disse vigtige kampe til en stor sportevent for hele Danmark og de mange udenlandske fans, som allerede viser interesse for kampene,” siger han.

“Sønderborg er en kommune med stolte volleyball-traditioner, og en kommune, hvor sporten fortsat er meget populær. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi får lejlighed til at vise volleyball på højeste niveau, og jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg meget gerne ser at Sønderborg – også efter EM-kvalifikationen – kan lægge billet ind som værtsby på lignende begivenheder,” siger Stephan Kleinschmidt, formand for Udvalget for kulturel og regional udvikling i Sønderborg Kommune.

”Vi er en kommune, hvor kulturområdet bliver prioriteret højt, og hvor vi har en klar ambition om kunne tiltrække store sportsbegivenheder hertil”, siger han.

Og interessen er allerede stor. Især de finske fans, har allerede henvendt sig om billetter til kvalifikationskampene. Finland har gennem en årrække har leveret stærke præstationer på den internationale volleyballscene.

Sønderborg er værter for første runde af gruppespillet, mens Finland er værter for anden runde. Gruppevinderen går direkte videre til EM, mens 2’eren i gruppen går videre til 3. runde.

Del nyhed

LÆS OGSÅ