Træningssamling for HU20 med stort udbytte

HU20 landsholdet har været værter for Spaniens HU20 denne weekend. Fra torsdag til søndag var de to hold samlet i Ikast på Idrætsskolerne. Dagene har for begge holdt budt på træning og tre kampe som et led i forberedelserne til den forstående 2.runde i kvalifikation til EM der løber af stablen 1.april til 3 april…

:


HU20 landsholdet har været værter for Spaniens HU20 denne weekend. Fra torsdag til søndag var de to hold samlet i Ikast på Idrætsskolerne.

Dagene har for begge holdt budt på træning og tre kampe som et led i forberedelserne til den forstående 2.runde i kvalifikation til EM der løber af stablen 1.april til 3 april i Frankfurt for de danske drenges vedkommende.

I første kamp var det danske hold meget tændte og klar til kampen, det gav sig udslag i højt servepres og forholdsvis få fejl. Når der ikke blev scoret direkte på serven var der skabe gode muligheder for de danske blokader og forsvarsspillerne.

Et spil der efterhånden er blevet holdets DNA. Dog viste kampen også at sideoutfasen til stadighed er et område holdet forsat skal arbejde med, da der i enkelt rotationer blev brugt lidt for mange forsøg på at vinde serven tilbage. Lykkeligvis var før nævnte elementer så stærke at det lykkes at holde hjem i alle tre sæt med der med sikre en lidt overraskende 3-0 sejr.

Som det er kutymen i disse træningssamlinger spiller man et ekstra 4. sæt hvis kampen ender 3-0 og selvom begge trænere benyttede dette sæt til at spille deres trup bred ændrede det ikke på billedet. Danmark satte med tungt servepres det spanske mandskab under pres og derigennem kunne forsætte det spil der var vist indledningsvis også og dermed tage endnu en sæt gevinst og en 4-0 sejr. Denne lidt overraskende 4-0 sejr er faktisk den første sejr over Spanien så det var lidt af en milepæl og forløsning for HU20 drengene.

1.kamp Danmark – Spanien (25-23, 25-20, 25-22, 25-22)
Kampens spiller Oscar Møllgaard.

Den anden kamp var flyttet til Frederiks, hvor der denne weekend endnu engang var Elitetræf og endda for 25’gang så det var en helt fantastisk kulisse kampen blev afviklet i med ca. 400 forventningsfulde ungdomsspillere som tilskuere. Desværre formåede Danmark ikke at levere samme indsats som i fredagens første kamp. Spanien kæmpede hårdt i modtagningen, men til gengæld havde deres angribere en fortrinlig dag og løste de mange svære situationer på bedste vis med flot angrebsteknik.

Således snød de gang på gang de danske blokader ved enten at slå blokout, højt i toppen af blokken eller meget skarpe vinkler rundt om blokken. Dette frustrerede det danske hold der slet ikke kunne finde samme fokus og aggressivitet frem, måske kombineret med at man ikke helt levede op til egne forhåbninger og forventninger til spillet.

Det blev derfor en fuld fortjent 3-0 sejr til et velspillende spansk hold. Så ligesom dagen før blev der et ekstra 4.sæt, igen kommer de danske udskiftere på banen og gør godt, men i lighed med den øvrige del af kampen rækkede det ikke helt og holdet taber knebent det sidste sæt.

Efter noget aftensmad i Alhede Hallerne og den korte bustur hjem til Ikast blev holdet dog enig at få en god nat søvn finde de positive momenter og gode situationer fra dels aftens kamp og kampen dagen før og gøre alt for at være klar til sidste dagens kamp.

2.kamp Danmark – Spanien (21-25, 21-25, 17-25, 23-25)
Kampens spiller Anders Als

Tredje og sidste kamp var tilbage på Idrætsskolerne i Ikast ISI, allerede fra opvarmningens start fornemmede man at ingen af holdene havde lyst til at tabe denne sidste og “afgørende” kamp. Begge mandskaber leverede en super god smash opvarmning og virkede tændte til trods for det var 4.dagen.

Danmark kommer dog bedste fra start, igen er det de danske server og blokader der baner vejen for danske føring op gennem det meste af sættet. Men en super serve serie ved 18-17 fra den spanske hæver knækkede danskerne som taber sættet 20-25.

Opsatte på ikke at lade sig slå ud af, at en enkelt rotation kiksede og med fokus på de mange positive takter fra det 1.sæt lagde HU20 igen hårdt fra start af 2.sæt med super gode server fra alle 6 mand og så sig aldrig tilbage derfra.

Således kunne holdet går til samtlige tekniske timeout i de efterfølgende 3.sæt som det førende hold. Hvilket betød at Danmark endnu en gang træk det længste strå og vandt kampen 3-1 og dermed den lille træningsturnering med 2-1 i kampe.

3.Kamp Danmark – Spanien (20-25, 25-20, 25-19, 25-23)
Kampens spiller Simon Jørgensen

Danmarks Anføre Oscar Møllgaard udtaler efter weekendens samling “Det har været virkelig god sparring for os og Spanien kender vi efterhånden ret godt, det er jo 3. gang vi er samlet med dem og spiller mod hinanden. At vi så står her nu og har vundet to gange på en weekend er jo bare fedt. Det er selvfølelig altid vigtigt at vinde men som forberedelse er det vigtigste er dog at vi som hold har udviklet os, forbedre os og se hvor vi forsat skal arbejde men det er vi også motiveret for efter sådan en weekend.”

Head Coach for Danmark Thomas Skifter Bertelsen var også ganske godt tilfreds med weekenden “Jeg er super glad for det samarbejde vi har fået kørende med Spanien, som Oscar nævnte er det 3.gang vi nu arbejder sammen og det er utroligt værdifuldt for os at blive målt mod et mandskab som det spanske. De er tekniske meget dygtige og kan mange ting så det udfordre os virkeligt og vi skal hele tiden spille op til vores bedste og finde de rigtige løsninger og det mener jeg faktisk vi lykkes rigtig godt med denne weekend dog med nogle afgørende udfald i 2.kamp, men rejser os jo flot og giver svar på tiltale.

Samtidig viser weekenden også at vi er ved at have en god brede i truppen, således viste to af de yngste, Simon Jørgensen og Jacob Brinck rigtig fine takter sammen med Frederik Dahl der også leverede i de situationer hvor han kom i spil. Så det begynder jo lidt at være et luksus problem at have flere spillere klar på de forskellige pladser, smilede coachen”

Weekenden samling bød også på et par nye ansigter i truppen og staben, således var der debut til Jens Feldthus fra Gentofte Volley og Jacob Brinck fra Middelfart VK der begge for første gang er udtaget på denne årgang.

Endvidere bød head coach og spillere også velkommen til Maja Egelund Andreasson som holdets nye fysioterapeut og er allerede kendt i volleymiljøet som den faste fys for BM Marienlysts Liga herre og endelig blev det også til et velkommen til Julie Lee som den nye scout for holdet. Julie er ligeledes en del af en liga trup nemlig Gentofte Volley som en del af deres scout team.


Næste gang de danske HU20 spillere mødes bliver søndag 27. marts umiddelbart efter play-off runderne som flere af spillerne formentlig skal deltage i. Her mødes holdet i København til de sidste forberedelser inden afrejsen til Tyskland torsdag 31. marts

Del nyhed

LÆS OGSÅ