Danske finaletrænere melder klar til guldkamp om Skandinavien

Brøndby, Marienlyst og Gentofte skal i weekenden op imod Skandinaviens bedste volleyballhold i kampen om at bestige NCC-tronen. Samtlige finalehold fra Danmark, Norge og Sverige ligger i top 2 i deres hjemlige liga. Cheftrænerne for de tre danske finalehold i NEVZA Club Championship tror alle på guldchancerne. Volleyligaens førerhold hos herrerne Marienlyst skal i deres…

| Foto: MortenO.com

:


Brøndby, Marienlyst og Gentofte skal i weekenden op imod Skandinaviens bedste volleyballhold i kampen om at bestige NCC-tronen. Samtlige finalehold fra Danmark, Norge og Sverige ligger i top 2 i deres hjemlige liga. Cheftrænerne for de tre danske finalehold i NEVZA Club Championship tror alle på guldchancerne.

Volleyligaens førerhold hos herrerne Marienlyst skal i deres første kamp op imod Falkenbergs Volleybollklubb, som topper den svenske liga. Marienlyst-træner Liam Sketcher:

“Vi forventer rigtig hård konkurrence. Det er ikke tilfældigt, at det er disse hold, som står i finalen. Dette Marienlyst-hold har vist, at det ikke er bange for konkurrence. Vi ser frem til at teste os selv mod nogle virkelig gode hold,” siger Liam Sketcher.

”Vi har spillet en masse udfordrende udekampe i denne sæson, så vi føler os velforberedte til at skulle op imod så stærke modstandere i Norge. Jeg tror, at vi har alle chancer for at vinde. Men jeg er også sikker på, at alle de andre trænere har det på samme måde. Det bliver et spørgsmål om, hvem der leverer den bedste præstation i finalekampene,” siger han.

Tror altid på medaljer
Duksepladsen i damernes Volleyliga indtages af Brøndby. De møder i deres første finalekamp Engelholm, der indtager 1. pladsen i Eliteserien i Sverige. Cheftræner i Brøndby Jens Bang:

”Vi kender ikke vores modstandere endnu. Engelholm har fået tilgang af et par stærke, nye spillere. Dem skal vi se nærmere på i løbet af ugen. Stod har også fået tilgang af i hvert fald en ny spiller,” siger Jens Bang

”Vi kender vores egen form og vores egne styrker. Vi fokuserer i første omgang på første kamp mod Engelholm, hvor vi skal serve rigtig godt, ellers render de os over. Engelholm er fysisk stærkere end os, og de slår sgu hårdt. Måden vi slår dem på er ved at spille smartere og hurtigere,” siger han.

”Jeg tror altid på medaljer, og vi går også efter guldet ved NCC,” siger Jens Bang.

Meget åbent finalespil
Gentofte ligger på 2. pladsen i Volleyligaen og møder i deres første kamp norske Nyborg, som fører den norske Mizunoliga. Gentofte-træner Peter Borglund:

”Nyborg er svære at blive kloge på. De svinger meget, og nogle gange er de virkelig virkelig dygtige. Jeg er sikker på, at de stiller med alle de store kanoner på hjemmebane,” siger Peter Borglund.

”Vi slog Falkenberg i en mærkelig 5. sætter i gruppespillet, og Marienlyst har vi lige tabt til to gange i streg, men det er altid tætte opgør,” siger han.

”Vi kan blive alt fra nummer 1 til nummer 4. Det er et meget åbent finalespil, hvor alle fire hold kan vinde. Jeg tror virkelig, at det bliver afgørende, hvem der rammer formen på dagen. Vi glæder os meget. Det er sidste højdepunkt inden slutspillet,”

Finalerne i NEVZA Club Championships spilles den 29.-31. januar. Herrernes NCC-finaler afvikles i Nyborg i Norge, men damerne spiller i Engelholm i Sverige.  

Følg NCC på Facebook her.

Kampe og stillinger opdateres her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ