Eric Adler modtager Dansk Volleyball Forbunds Ærestegn

Eric Adler, tidligere formand for Dansk Volleyball Forbund og Top Volleyball Danmark og nuværende bestyrelsesmedlem i CEV, modtog ved Dansk Volleyball Galla 2015 Dansk Volleyball Forbunds Ærestegn. Læs motiveringen fra formand Erik Jacobsen her. Eric, der har en dansk mor og amerikansk far, boede i sine første år i USA. Efter at familien havde boet…

:


Eric Adler, tidligere formand for Dansk Volleyball Forbund og Top Volleyball Danmark og nuværende bestyrelsesmedlem i CEV, modtog ved Dansk Volleyball Galla 2015 Dansk Volleyball Forbunds Ærestegn. Læs motiveringen fra formand Erik Jacobsen her.

Eric, der har en dansk mor og amerikansk far, boede i sine første år i USA. Efter at familien havde boet i forskellige lande i Europa og Sydamerika, vendte Eric tilbage til USA for at studere – og starte sin volleyballkarriere som hæver på universitetsholdet.

Via Tyskland nåede Eric til Danmark i 1987, hvor Holte fik glæde af hans evner. Det var nu specielt som træner og leder, at han gjorde sig bemærket. Dels som assisterende coach for eliteholdene i Holte, og i en periode som eliteansvarlig og derefter formand i klubben.

I samme periode – starten og midten af 90’erne, blev Eric tilknyttet herrelandsholdet som teknisk assistent. Ledergerningen og elitearbejdet har altid haft Erics interesse. Så det var naturligt, at han blev valgt ind i DVBF’s bestyrelse i 1996 og hurtigt blev eliteansvarlig. Lige så naturligt var det at Eric blev valgt som formand for DVBF i 1998. en post han havde i 3 år.

Herefter var Eric den første formand for TVD – Top Volleyball Danmark. Dette var en Eliteorganisation der blev bygget op for at styrke DVBF’s elitearbejde og samarbejde med Team Danmark.

Eric var formand for TVD fra 2001 til 2005. Efter en pause blev der igen kaldt på Erics evner til at styre elitearbejdet. Så Eric var igen formand for TVD fra 2009 til 2015. Det var både en styrke og en udfordring at passe den tjans, når man bor i Holland og arbejder i hele verden.

Med den omrejsende barndom og ungdom kan det ikke undre at Eric altid har været internationalt orienteret. Siden 2002 har Eric haft sæde i det europæiske forbund – CEV’s bestyrelse, hvortil han blev indstillet af DVBF. Eric er blevet genvalgt siden, og i år opnåede han det højeste stemmetal på en kongres (generalforsamling), hvor der var kampvalg om både præsidentposten og bestyrelsesposterne. Det vidner om, at Eric gennem sit bestyrelsesarbejde er vellidt og kendt som en seriøs person at have siddende der.

I regi af CEV har Eric indgået i forskellige arbejdsgrupper vedrørende mesterskaber og udvikling. Erics position og navn i det europæiske volleyball fællesskab var da også stærkt medvirkende til, at Danmark i 2013 kunne afholde et vellykket EM for herrer i Danmark.

Stort tillykke til Eric Adler med ærestegnet.

Del nyhed

LÆS OGSÅ