Ni nye navne i dansk volleyballs Hall of Fame

Dansk volleyballs Hall of Fame fik lørdag aften en række nye medlemmer, da ni nye navne blev præsenteret i den eksklusive klub under den stort anlagte Dansk Volleyball Galla 2015. Tre damespillere, fire herrespillere og to trænere blev hædret til gallafesten i Frederiksberg Hallen sammen med 300 gæster. Både nuværende og tidligere volleyball- og beachvolleyspillere…

:


Dansk volleyballs Hall of Fame fik lørdag aften en række nye medlemmer, da ni nye navne blev præsenteret i den eksklusive klub under den stort anlagte Dansk Volleyball Galla 2015.

Tre damespillere, fire herrespillere og to trænere blev hædret til gallafesten i Frederiksberg Hallen sammen med 300 gæster.

Både nuværende og tidligere volleyball- og beachvolleyspillere var med til at fejre sporten og året der gik ved Dansk Volleyball Galla 2015.

Herunder kan du læse Hall of Fame motiveringerne.

Damespillere optaget i dansk volleyballs Hall of Fame 2015

Anne-Birthe Fricke
Født: 20/02/57
Aktiv spiller fra 1972 til 2003 for bl.a. VKV Gladsaxe, Helsingør KFUM og Holte IF. Vandt 13 danske mesterskaber, heraf 12 i træk med to forskellige klubber. Derudover 10 pokaltitler. Vandt DM i 1985 med Helsingør uden at afgive sæt i 20 kampe i træk og spillede adskillige Europa Cup kampe for mesterhold. Repræsenterede det danske landshold i 55 kampe og har udmærket sig som en af de bedste kantspillere i historien.

Anne Mette Lykkeberg
Født: 08/08/67
Aktiv spiller fra 1977 til 1996 for Haslev, Næstved, Fortuna Odense, TV 55 og Bergkammeraterne i Norge, hvormed hun vandt 2 norske mesterskaber. Var en af de første danske spillere til at satse internationalt. Landsholdsspiller i perioden fra 1985-1995 med sammenlagt 62 kampe. Desuden træner fra 1996 til 2014 på alle niveauer i dansk volleyball. En markant kantspiller og profil i sin tid.

Mia Kloth-Jørgensen
Født: 12/10/85
Aktiv spiller fra 1997 til 2013 for Rødovre Statsskole, Lyngby Volley og Holte IF med 4 danske mesterskaber samt 4 pokaltitler til følge. Den absolut bedste libero Danmark endnu har fostret og en spiller af absolut international topklasse. Sluttede karrieren af med at vinde The Double med Holte IF og blive kåret til Årets Libero for 10. år i træk. Derudover kåret 1 gang til Årets Spiller.

Anne Birthe Fricke webAnne Mette Lykkeberg webMia Kloth Jørgensen web

Herrespillere optaget i dansk volleyballs Hall of Fame 2015

Kim Faber
Født: 22/11/55
Aktiv spiller fra 1973 til 1987 for Rishøj IF og VKV Gladsaxe med hvem han vandt 5 danske mesterskaber og 2 pokaltitler. Aktiv landsholdsspiller i perioden 1975-1985. Spillede 7 kampe for ungdomslandsholdet med et nordisk mesterskab til følge. Mangeårig anfører for det danske landshold, som han repræsenterede i 132 kampe. Var for sin tid en markant centerspiller af høj international klasse.

Kim Kaszas
Født: 23/12/64
Aktiv spiller og træner fra 1978 til 2010 for Skt. Jørgens VK, VKV Gladsaxe, Holte IF og Nice VB i Frankrig med 8 danske mesterskaber og 4 pokaltitler til følge. Var den første professionelle danske spiller i Nice. Desuden 4 danske mesterskaber i beachvolley som spiller samt flere medaljer som træner. Spillede 79 kampe for det danske landshold. En spiller, der har udmærket sig på højt internationalt niveau både i volleyball og beachvolley.

Ole Lachenmeier 
Født: 30/07/63        
Aktiv spiller fra 1975 for Sønderborg Volleyball Klub, Penn State University i USA, Holte IF og Gentofte Volley. En del af Holte IF’s storhold i 1990’erne med 12 danske mesterskaber, 12 pokaltitler og 3 nordiske mesterskaber til følge. Deltog i Champions League 2 gange. Spillede 171 kampe for det danske herrelandshold. En af de bedste blokadespillere dansk volleyball har fostret.

Peter Lyø
Født: 30/11/64
Aktiv både som spiller og træner fra 1974 til 2003 i Danmark for DHG Odense og i udlandet for AS Monaco. Opnåede 5 danske mesterskaber og 4 pokaltitler både som spiller og træner. Desuden 3 danske mesterskaber i beachvolley som spiller samt adskillige som træner. Har været træner 36 år i træk i både ind- og udland. Repræsenterede det danske landshold i 175 kampe. En markant profil i volleyball og beachvolley med et unikt talent og intuition for spillet.

Kim Faber webKim Kaszas webOle Lachenmeier webPeter Lyø web

Trænere optaget i dansk volleyballs Hall of Fame 2015

Jan Halling
Født: 26/03/51
Aktiv fra 1963 til 1997 som både spiller og træner. Aktiv spiller for Rødovre Statsskole med hvem han vandt det danske mesterskab 2 gange. Aktiv som både spiller og træner for TV 55 og Holte IF med 1 dansk mesterskab samt diverse pokalmesterskaber til følge. Træner for herrelandsholdet i perioden 1979-1982. Bidrog væsentligt til et helt nyt mindset i dansk herrevolleyball, bl.a. gennem fokuseret træning samt øget taktisk og fysisk fokus.

Lars Haue-Pedersen
Født: 17/05/61
Aktiv fra 1978 til 1995 som både spiller og træner. Aktiv spiller for Fortuna Odense Volley og DHG Odense. Repræsenterede det danske landshold i 11 kampe. Aktiv træner for Fortuna Odenses dame- og herrehold. Førte begge hold fra landets 3. bedste række til Elitedivisionen. Vandt bronze med herrerne og det danske mesterskab med damerne. Træner for Danmarks ynglinge-, junior- og senior damelandshold i perioden 1988 til 1991. Foregangsmand i samarbejdet med Team Danmark, med hvem han grundlagde talentcentersystemet i dansk volleyball.

Jan Halling webLars Haue Pedeersen web

Sidste år blev 13 medlemmer indskrevet i dansk volleyballs Hall of Fame. Denne udvides med et eller flere navne hvert år, som udpeges af en komité bestående af Dansk Volleyball Forbunds forretningsudvalg efter forudgående indstilling.

Del nyhed

LÆS OGSÅ