Marienlyst dukkede Ishøjs underdogs i pokalfinalen

Med syv pokaltitler i de seneste 11 år var Marienlyst kæmpe favoritter i pokalfinalen mod Ishøj, der for første gang var med i en direkte kamp om metal. Fynboerne var dog også for stor en mundfuld for de undertippede Ishøj og kan kalde sig danske pokalmestre i volleyball 2015 efter en 3-1-sejr. Final 4, pokalfinale:…

:


Med syv pokaltitler i de seneste 11 år var Marienlyst kæmpe favoritter i pokalfinalen mod Ishøj, der for første gang var med i en direkte kamp om metal. Fynboerne var dog også for stor en mundfuld for de undertippede Ishøj og kan kalde sig danske pokalmestre i volleyball 2015 efter en 3-1-sejr.

Final 4, pokalfinale: Ishøj – Marienlyst 1-3 (23-25, 25-21, 17-25, 20-25)
Frederiksberg Hallen

Ishøjs underdogs gik uimponerede til opgaven og kom foran 6-2, inden Marienlyst fandt noget af det spil frem, som sikrede dem pladsen i årets pokalfinale. De to hold skiftedes til at tage føringen, som balancerede hele vejen frem til 23-23. Da det gjaldt allermest havde Marienlyst rutinen og marginalerne på deres side og hev sættet hjem med 25-23.

Det tætte parløb fortsatte i 2. sæt, og Ishøjs Maciej Kordysz forsatte sin angrebslyst fra kanten, hvor han gang efter gang bulede gulvet på Marienlysts banehalvdel med hårde smash. Ishøj så komfortable ud foran med fire point 20-16, men så viste Marienlyst mere af det spil, som har sikret dem syv pokalmesterskaber de seneste 11 år. 20-21 fik fynboerne reduceret til, inden Ishøj igen strammede grebet og lukkede sættet med 25-21.

Med 1-1 i sæt var kampen fuldstændig åben. Marienlyst trak dog stille og roligt fra Ishøj, godt hjulpet på vej af en særdeles velspillende Simon Bitsch, der efterfølgende blev kåret til årets pokalfighter. 3. sæt nåede aldrig at blive rigtig spændende. Marienlyst havde syv sætbolde, skulle kun bruge en enkelt, da Steen Sørensen blokerede sættet hjem med 25-17.

Ishøj virkede opsatte på at tvinge pokalfinalen ud i tiebreak, ligesom de gjorde i gårsdagens semifinale mod Middelfart. Sættet bølgede frem og tilbage og var helt lige ved 20-20. Her limede Marienlyst-anfører Daniel Thomsen armene sammen til en mur i blokaden, og bragte fynboerne på sejskurs, som blev cementeret med 25-20 via et servees fra Sigurd Varming.

Dermed kunne Marienlyst falde hinanden om halen i jubelbrøl. Med dagens sejr er Marienlyst oppe på otte pokaltitler i alt. 

Del nyhed

LÆS OGSÅ