Nordisk kvindekamp begynder i morgen

Brøndby, Holte, Fortuna Odense og Køge skal forsvare de danske farver, når gruppespillet i NEVZA Club Championships spilles fredag til søndag. Brøndby og Fortuna Odense er værter for hver deres gruppe. Dreamsports.tv sender begge kampe fra Brøndby søndag. I tirsdags var de fleste øjne i Norden rettet mod Parken i København, hvor Danmark og Sverige…

:


Brøndby, Holte, Fortuna Odense og Køge skal forsvare de danske farver, når gruppespillet i NEVZA Club Championships spilles fredag til søndag. Brøndby og Fortuna Odense er værter for hver deres gruppe. Dreamsports.tv sender begge kampe fra Brøndby søndag.

I tirsdags var de fleste øjne i Norden rettet mod Parken i København, hvor Danmark og Sverige afgjorde EM-skæbnen i fodbold imellem sig.

I morgen er det så de nordiske volleyballklubbers tur til at overtage scenen, når Brøndby og Fortuna Odense er værter for NEVZA Club Championships – NCC. Holte og Team Køge skal også i aktion.

I alt otte hold fra Danmark, Sverige, Norge og Island er med i NCC.

Brøndby og Holte er havnet i Gruppe A sammen med Randaberg Volleyballklubb fra Norge og Afturelding Sport Club fra Island. I Brøndby ser cheftræner Jens Bang frem til at prøve kræfter med de øvrige nordiske klubber.

”Vi glæder os meget til at få lov til at tage imod så mange gode hold i Brøndby. Jeg er glad for, at vi har hjemmebane. Det har tidligere vist sig at give en ekstra fordel i NCC. Derfor er vi også ekstra motiverede for at klare os godt i turneringen,” siger han.

”Vi har meget godt styr på, hvad Randaberg kommer med. De er gode. Holte er også stærke, og det er svært at sige, hvad islændinge kommer med. Men vi går ud fra, at det er endnu et stærkt mandskab, som kommer. Det er altid spændende at møde nye hold. Det giver noget ekstra til spillerne,” siger Jens Bang.

Dreamsports.tv er med hele dagen fra Stadionhal 1 i Brøndby søndag den 22. november, hvor begge kampe streames gratis i vanlig høj kvalitet. Klokken 13:00 gælder det opgøret mellem Holte og Afturelding, inden værterne Brøndby møder Randaberg klokken 15:30.

Fortuna Odense er værter for Gruppe B, hvor Køge spiller med mod Engelholm fra Sverige og Oslo Volley fra Norge.

”Fortuna Odense er meget rutinerede i NCC-sammenhæng. Det er normalt en turnering med højt niveau, hvilket det også ser ud til at være i år. Jeg håber, at spillere og tilskuere vil få nogle festlige dage, hvor de kan opleve hold, som de ikke ser normalt,” siger Mikkel Hauge, cheftræner i Fortuna Odense.

”Vi har ikke den store forkromede plan om, at vi skal blive nummer 1 eller 2. Vi tager det som en læringsproces og håber på at ramme et rigtig godt niveau. Der er mange på holdet, som spiller de her kampe for første gang. Og lige nu må vi indrømme, at vi er et stykke fra de øvrige hold i Norden. Vi skal præstere bedst muligt og måle os mod Køge,” siger han.

Der spilles alle mod alle i gruppen, hvor nummer 1 og 2 går videre til finalerne, som spilles den 29.-31. januar 2016.

Se kampprogrammer og puljerne på volleyball.dk her.

Følg med i NEVZA Club Championships på Facebook her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ