Overblik: Danmarks lodtrækning til EM-kvalifikationen

Fire danske volleyball-landsholds vej mod EM blev tastet ind på GPS’en, da der blev trukket lod til EM-kvalifikationen. Danske sportsfans kan se frem til to kvalifikationsgrupper på hjemmebane. De danske volleyherrer er havnet i Gruppe B sammen med Finland og Portugal samt en endnu ukendt modstander. Landstræner for herrelandsholdet og sportsdirektør i Dansk Volleyball Forbund…

:


Fire danske volleyball-landsholds vej mod EM blev tastet ind på GPS’en, da der blev trukket lod til EM-kvalifikationen. Danske sportsfans kan se frem til to kvalifikationsgrupper på hjemmebane.

De danske volleyherrer er havnet i Gruppe B sammen med Finland og Portugal samt en endnu ukendt modstander.

Landstræner for herrelandsholdet og sportsdirektør i Dansk Volleyball Forbund Mikael Trolle kalder det overordnet for en god lodtrækning for volleyherrerne:

”Alle grupper er svære. Finland er et rigtig godt hold, men det er ikke nogen ulempe i forhold til at nå 2. pladsen i gruppen, som sikrer kvalifikation til 3. runde. Der kommer færre overraskelser med et så stærkt hold som Finland,” siger Mikael Trolle.

”Den gruppe, som vi potentielt krydser over med i 3. runde, kunne have været sværere. Så samlet set ser det godt ud,” siger han. Danmark krydser over med Gruppe E med Holland, Tyrkiet, Hviderusland samt et endnu ukendt hold.

Danske sportsfans kan se frem til at kunne følge EM-kvalifikationen på nærmeste hold, idet Danmark skal være værter for den første runde af gruppespillet, mens Finland er værter for den anden.

”Jeg er glad for, at vi til næste år igen får lov til at arrangere en EM-kvalifikationsgruppe, så alle sportsinteresserede kan opleve volleyball på absolut topniveau i Danmark,” siger Mikael Trolle.

Damelandsholdet i stærk 1. runde-pulje
Danmarks damelandshold træder ind i EM-kvalifikationens 1. runde, hvor de danske volleydamer møder Sverige, Estland og Luxembourg.

”Det er en stærk pulje, men den er ikke uoverkommelig. Estland er favoritter i gruppen, så den mest realistiske vej til 2. kvalifikationsrunde er, at vi bliver bedste 2’er i 1. runde og går videre den vej. Det er der bestemt mulighed for. Målsætningen skal helt klart være gå videre til 2. kvalifikationsrunde,” siger Mikael Trolle.

I 1. runde går gruppevinderne samt den bedste 2’er videre til 2. kvalifikationsrunde. Den anden gruppe består af Montenegro, Bosnien, Litauen og Norge.

Der blev også trukket lod til to danske ungdomslandsholds EM-kvalifikation, som ses i oversigten herunder.

EM-KVALIFIKATIONEN FOR DE DANSKE LANDSHOLD
Herrelandsholdet, 2. kvalifikationsrunde: Danmark, Finland, Portugal samt vinderen af Gruppe 1 i 1. runde (Sverige, Aserbajdsjan, Schweiz og Georgien).
Damelandsholdet, 1. kvalifikationsrunde: Danmark, Sverige, Estland og Luxembourg.
U19-landsholdet (piger), 2. kvalifikationsrunderunde: Danmark, Tjekkiet, Belgien og Østrig
U20-landsholdet (drenge), 2. kvalifikationsrunderunde: Danmark, Polen, Tyskland og Ungarn.

Del nyhed

LÆS OGSÅ