U17-landsholdene klar til vikingefight

De danske U17-landshold skal genoptage et gammelt dansk hverv, når de i morgen som ægte vikinger drager mod de engelske kyster. Ikke for at plyndre som i Vikingetiden, men for at erobre toppen af NEVZA-tronen. Det nationale volleyballcenter i Kettering, små 130 km fra den engelske hovedstad London, danner torsdag, fredag, lørdag og søndag rammerne…

:


De danske U17-landshold skal genoptage et gammelt dansk hverv, når de i morgen som ægte vikinger drager mod de engelske kyster. Ikke for at plyndre som i Vikingetiden, men for at erobre toppen af NEVZA-tronen.

Det nationale volleyballcenter i Kettering, små 130 km fra den engelske hovedstad London, danner torsdag, fredag, lørdag og søndag rammerne om U17-mesterskaberne for NEVZA-nationerne.

Syv af de otte NEVZA-nationer er repræsenteret, og Danmark er klar både på pige- og drengesiden til at kæmpe om guld med Mikasa-bold og skarpe smash.

Danmarks piger er havnet i Gruppe A sammen med Sverige, England og Norge. De danske drenge spiller i Gruppe C mod Sverige, Island og Færøerne.

”Vi vil have medaljer. Vi har efterhånden etableret os i top 3 i NEVZA-regionen. Der er kun små marginaler mellem de tre øverste hold, som sandsynligvis er Danmark, Sverige og Finland med Norge som en farlig outsider,” siger Sven Brix, elitechef i Dansk Volleyball Forbund.

”Vi har spillertyper både på pige- og drengesiden, som er rutinerede internationalt og kan tage ansvar i pressede situationer. Dog er det altid svært at spå om udfaldet i de yngre årgange,” siger han.

”Dels fordi det for mange spillere er første gang de stifter bekendtskab med international volleyball, og det er derfor kan være svært at vide, hvor langt potentialet rækker. Dels er det første gang, vi ser de andre landes årgange. Der kan være kæmpe talenter, som vi ikke har haft kendskab til,” siger Sven Brix.

”Jeg synes, at vi er godt forberedt og godt rustet med rutinerede trænerteams, som ved, hvad der skal til for at håndtere disse alderstrin.”

Cheftræner for pigerne er Mats Björkman, mens Peter Kjellerup står i spidsen for drengene.

Kampprogram (lokal engelsk tid)

Torsdag den 29. oktober:
20:00: Danmark – Norge (piger)
20:00: Danmark – Island (drenge)

Fredag den 30. oktober:
12:00: Danmark – England (piger)
12:00: Danmark – Færøerne (drenge)
17:00: Sverige – Danmark (piger)
17:00: Danmark – Sverige (drenge)

Lørdag og søndag spilles der placeringskampe.

Følg med i NEVZA U17-turneringen her, hvor kampene også vil blive streamet, og der vil blive lagt billeder og resultater op.

Se U17 landsholdet her (piger)
Se U17 landsholdet her (drenge)

Del nyhed

LÆS OGSÅ