Volleyherrerne direkte i 2. runde i EM-kvalifikationen

Danmarks herrelandshold i volleyball er seedet 24 i kvalifikationen frem mod EM i Polen i 2017 og træder dermed direkte ind i 2. runde. Damelandsholdet er seedet 29 og starter i 1. runde. På lørdag trækkes der lod til EM-kvalifikationen frem mod slutrunderne i 2017. Sportsdirektør i Dansk Volleyball Forbund og landstræner for herrerne Mikael…

:


Danmarks herrelandshold i volleyball er seedet 24 i kvalifikationen frem mod EM i Polen i 2017 og træder dermed direkte ind i 2. runde. Damelandsholdet er seedet 29 og starter i 1. runde.

På lørdag trækkes der lod til EM-kvalifikationen frem mod slutrunderne i 2017. Sportsdirektør i Dansk Volleyball Forbund og landstræner for herrerne Mikael Trolle er til stede i Luxembourg, når det afgøres, hvilke puljer de danske landshold havner i.

”Det bliver spændende at se, hvem Danmark skal møde. At herrelandsholdet er direkte i 2. kvalifikationsrunde er et udtryk for den positive fremgang, dansk volleyball generelt er inde i,” siger Mikael Trolle.

”Jeg håber på en god lodtrækning, så vi har de bedste muligheder for igen at være repræsenteret på den største scene i Europa, som landsholdet var det ved EM i 2013, da drengene spillede sig i 1/8-finalen på hjemmebane,” siger han.

1. EM-kvalifikationsrunde spilles over én turnering den 19.-22. maj 2016. Det er her, at det danske damelandshold skal forsøge at booke en billet til 2. runde, som herrerne træder direkte ind i.

2. EM-kvalifikationsrunde spilles over to turneringer den 15.-18. september og 22.-25. september 2016. Her kommer der til at være fire EM-kvalifikationsgrupper, hvor gruppe vinderen går direkte til EM-slutrunden 2017. Nummer 2 i gruppen går videre til 3. runde, hvor der spilles play-off ude og hjemme mod en anden 2’er. Den samlede vinder af disse to kampe går videre til EM.

Damernes EM afholdes i Georgien og Aserbajdsjan, mens herrernes EM afholdes i Polen.

Del nyhed

LÆS OGSÅ