Aleksandar Boricic er ny CEV præsident

67-årige Aleksandar Boricic blev lørdag formiddag valgt til ny præsident for det europæiske volleyballforbund CEV i de næste fire år frem til 2019. Boricic er CEV’s 9. præsident siden stiftelsen tilbage i 1973. Aleksandar Boricic afløser André Meyer, som har været præsident siden 2001. Aleksandar Boricic er tidligere mangedobbelt vinder af den jugoslaviske liga og…

:


67-årige Aleksandar Boricic blev lørdag formiddag valgt til ny præsident for det europæiske volleyballforbund CEV i de næste fire år frem til 2019. Boricic er CEV’s 9. præsident siden stiftelsen tilbage i 1973.

Aleksandar Boricic afløser André Meyer, som har været præsident siden 2001.

Aleksandar Boricic er tidligere mangedobbelt vinder af den jugoslaviske liga og pokalturnering. Han nåede at spille 103 landskampe for Jugoslavien, som han vandt EM-bronze med i 1975.

Efter sin aktive volleyballkarriere blev han træner, blandt andet for Jugoslaviens junior og seniorhold på damesiden samt klubben Crvena Zvezda, som han vandt fem mesterskaber og fire pokaltitler med.

I 1992 blev Boricic præsident i det jugoslaviske volleyballforbund, hvilket han var frem til 2002. Her blev han valgt som præsident for Serbien og Montenegros Volleyball Forbund, og da de lande blev suveræne stater i 2006, blev Boricic præsident for det serbiske volleyballforbund, hvilket han har været lige siden.  

Aleksandar Boricic har siddet i CEV’s Executive Committee og bestyrelse siden 2001 samt FIVB’s bestyrelse siden 2002. I 2011 blev Boricic Senior Vice-President i CEV. Han er også FIVB Executive Vice-President og ansvarlig for World League og World Grand Prix Councils samt præsident for FIVB Sports Events Council.

Del nyhed

LÆS OGSÅ