DU 19 vinder bronze

Danmark-Norge, DU19 NEVZA, bronzekamp: 3-0  (26-24, 25-19, 25-17) De to hold i denne bronzekamp mellem Danmark og Norge, har haft mange drabelige opgør gennem årene. Senest ved sidste års U19 NEVZA, hvor Norge vandt en meget tæt 5-sætter i semifinalen. I dette års turnering havde Danmark dog givet indtryk af et lidt højere niveau end…

:


Danmark-Norge, DU19 NEVZA, bronzekamp: 3-0  (26-24, 25-19, 25-17)

De to hold i denne bronzekamp mellem Danmark og Norge, har haft mange drabelige opgør gennem årene. Senest ved sidste års U19 NEVZA, hvor Norge vandt en meget tæt 5-sætter i semifinalen.

I dette års turnering havde Danmark dog givet indtryk af et lidt højere niveau end Norge i de indledende kampe og gik derfor til kampen som svage favoritter.

Traditionen tro blev opgøret dog lige så intenst og spændende i 1. sæt, som altid mellem de to nationer. Her kom Danmark bedst fra start, primært via stærke server og blokader, men fra midt i sættet sneg fejlene sig ind i det danske spil og Norge udlignede ved 19-19. Danmark kom på 24-21, men efter 2 danske fejl måtte Skafte Herskind tage timeout foran 24-23. Stillingen blev 24-24 inden en norsk servefejl og et flot backspike af Amalie Owie gav dansk sætsejr.

Andet sæt startede med Danmark ovenpå, foran 8-4 ved første tekniske timeout og 16-11 ved anden tekniske timeout. På godt stabilt spil, specielt i serv og blokade, kørte Danmark sættet hjem 25-19.

I tredje sæt ville det danske hold bevise, at de var det bedste hold. Med en koncentreret indsats løb de stille og roligt fra Norge og vandt sættet og dermed kampen 3-0. Bronzemedaljen var i hus.

DU19’s indsats i dette års NEVZA turnering er dermed klart godkendt. Med en smule mere koldblodighed og aggressivitet i spillet kunne holdet måske have taget en medalje af finere karat, men vi må også erkende at Sverige og Finland fortjent står i finalen.

Danmarks startopstilling:
Hæver: Nanna Kaarde Hansen
Diagonal: Helena Elbæk
Kanter: Nora Møllgaard og Amalie Owie
Centre: Maria Lind Nilesen og Amalie Lachenmeier
Libero: Nora Øland

Del nyhed

LÆS OGSÅ