DU19 taber i fem sæt til Finland

Danmark-Finland, DU19 NEVZA: 2-3 (19-25, 18-25, 25-11, 26-24, 11-15) Danmark og Finland mødtes i tirsdag aftens puljefinale. Begge hold havde besejret England, så kampen skulle afgøre placeringen som enten nr. 1 eller 2 i puljen. I den anden pulje har Sverige indtil videre markeret sig som det stærkeste hold, så en sejr ville betyde en…

:


Danmark-Finland, DU19 NEVZA: 2-3 (19-25, 18-25, 25-11, 26-24, 11-15)

Danmark og Finland mødtes i tirsdag aftens puljefinale. Begge hold havde besejret England, så kampen skulle afgøre placeringen som enten nr. 1 eller 2 i puljen. I den anden pulje har Sverige indtil videre markeret sig som det stærkeste hold, så en sejr ville betyde en mere overkommelig semifinale til vinderen.

De danske piger gik til kampen med vilje og gejst, men som 1. sæt skred frem, blev finnernes større boldsikkerhed og stærkere fysik tydelig. Danmark havde sine klart bedste angrebsvåben henover midten, men servemodtagningerne var for sjældent gode nok til at dette våben kunne skrabe point nok sammen.

I det meste af 2. sæt viste Danmark dog tænder, og med en smule mere koldblodighed og aggressivitet i afslutningen ville vi kunne have stjålet dette sæt.

I 3. sæt startede hæver Nanna Kaarde Hansen med at serve Danmark til en føring på 11-0. Derfra fortsatte holdet med god selvtillid med Amalie Owie i spidsen som en stor pointsluger og Julie Jensen som indpisker. Desuden stjal  Amalie Lachenmeier point i blokaden. Sættet gik til Danmark med 25-11.

4. sæt blev en gyser af en helt anden karat end de 3 første sæt. Julie Jensen med en god serveserie bragte Danmark foran midt i sættet med 14-8, hvorefter Finland halede stille og roligt ind, så Danmarks føring kun var på 16-15 ved 2. tekniske timeout. Sætafslutningen blev meget tæt, men med 2 vundne angreb af indskiftede Nora Møllgaard og et servees af Nanna Kaarde Hansen tog Danmark sættet 26-24.

I 5. sæt kom Finland bedst fra start og bragte sig på 9-3 via gode fysiske angreb. Igen bragte gode server fra Julie Jensen Danmark tæt på Finland, som måtte tage timeout foran 9-8. I den periode var Maria Lind Nielsen vældig effektiv ved nettet. Desværre var Finlands piger mere effektive og kloge i det afsluttende angrebsspil og trak sættet hjem 15-11.

Alt i alt en god indsats af Danmark i en tæt og spændende kamp mod et stærkt finsk hold.

Onsdag kl. 16.30 møder Danmark 1’eren fra den anden pulje, som bliver vinderen af opgøret mellem Norge og Sverige.

Danmarks startopstilling: Hæver: Nanna Kaarde Hansen Diagonal: Amalie Owie Kanter: Nora Møllgaard og Isabel Fugmann Centre: Maria Lind Nilesen og Amalie Lachenmeier Libero: Nora Øland

Alle 12 danske spillere var på banen og bidrage til den gode indsats.

Del nyhed

LÆS OGSÅ