Nordeuropas ældste ungdomshold klar til kamp

For tredje år i træk samles NEVZA’s ældste ungdomshold i Ikast for at kæmpe om U19 NEVZA Championships. På drengesiden stiller Danmark med de samme spillere, som i foråret spillede EM i Tyrkiet. ”Det er en stor glæde for os at huse så mange unge talenter. Selvom det er et stort arbejde at arrangere NEVZA…

:


For tredje år i træk samles NEVZA’s ældste ungdomshold i Ikast for at kæmpe om U19 NEVZA Championships. På drengesiden stiller Danmark med de samme spillere, som i foråret spillede EM i Tyrkiet.

”Det er en stor glæde for os at huse så mange unge talenter. Selvom det er et stort arbejde at arrangere NEVZA Championships, så er det noget, der giver masser af energi til både de involverede spillere, ledere og hele det danske talentudviklingsmiljø,” siger Sven Brix, elitechef i Dansk Volleyball Forbund.

Han håber, at de to danske hold vil stå i finalerne, hvor Sverige sidste år vandt hos pigerne, mens Norge sluttede øverst på skamlen hos drengene.

”Jeg håber selvfølgelig, at vores egne hold er i stand til at rykke et trin eller flere op ad ranglisten i forhold til sidste år,” siger Sven Brix.

NEVZA har netop forhandlet på plads, at fortsætte mesterskaberne i minimum yderligere tre år. i den næste periode vil det dog være U17-holdene, som gæster Ikast, mens U19-holdene skal en tur til England.  

Hos pigerne er syv nationer klar til start i Ikast: Foruden de danske værter kommer England, Sverige, Norge, Færøerne, Island og Finland.

Danmark er havnet i Gruppe A, hvor de møder Finland og England. Finnerne er favoritter sammen med svenskerne, mens Danmark og Norge er outsidere til at snuppe en finaleplads. De danske piger ledes af cheftræner Skafte Herskind.

De danske drenge skal op imod Sverige, Island og England. De normalt faste NEVZA-deltagere fra Norge og Færøerne har valgt ikke at deltage på drengesiden. Derfor spilles der alle mod alle og herefter placeringskampe.

Danmark, som stiller med et identisk hold i forhold til U19 EM i Tyrkiet tidligere på året, er favoritter til at stå i finalen sammen med Sverige. Træneren er også den samme, nemlig Thomas Skifter Bertelsen.

Dansk Volleyball Forbund, Ikast KFUM og idrætsskolerne i Ikast arrangerer U19 NEZVA Championships, som spilles i IBF Arena, bedre kendt som Ikast-Brande Arena.

De første kampe spilles tirsdag den 13. oktober, mens finalerne spilles torsdag den 15. oktober. Der er fri entré til alle kampe.

Du kan se hele programmet, livestream og resultater på NEVZA U19 Facebook siden her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ