Optakt til Volleyliga-start

Danmarks bedste volleyballspillere tager hul på en ny sæson af Volleyligaen på lørdag. Fronterne er trukket skarpt op mellem topklubberne, hvor sidste års guldvindere går efter at gentage bedriften. Næsten seks måneders Volleyliga-tørke får en ende på lørdag den 3. oktober, når de første server sendes afsted i en ny, spændende sæson i Danmarks bedste…

:


Danmarks bedste volleyballspillere tager hul på en ny sæson af Volleyligaen på lørdag. Fronterne er trukket skarpt op mellem topklubberne, hvor sidste års guldvindere går efter at gentage bedriften.

Næsten seks måneders Volleyliga-tørke får en ende på lørdag den 3. oktober, når de første server sendes afsted i en ny, spændende sæson i Danmarks bedste volleyballrække.

På herresiden vandt Gentofte i sidste sæson the Double, og cheftræner Peter Borglund går benhårdt efter at hæve begge pokaler igen i år:

”Vi går efter at gentage bedriften fra sidste sæson. Vi har en bred trup, hvor de fleste har A-landsholdserfaring. Vi har en del spillere, som sagtens kunne spille i udlandet, så vi skal udnytte, at de har valgt at blive hjemme,” siger Peter Borglund.

Han kan dog forvente skarp modstand, hvor blandt andet sidste års bronzevindere Marienlyst byder op til dans.

”Jeg forventer meget hård konkurrence i toppen af tabellen. Men jeg forventer også, at vi kan matche de bedste hold. Vi har fået sammensat et meget rutineret hold med en god blanding af talentfulde unge danske spillere samt nogle gode, internationale spillere. Vi skal nok lave noget larm i denne sæson,” siger cheftræner Liam Sketcher.

Også Ishøj har meldt direkte ud, at klubben går efter Volleyligaguldet i år.

Guldduel hos damerne
På damesiden vandt Brøndby både danmarksmesterskabet og pokalen og dermed The Double i sidste sæson. Cheftræner Jens Bang har sigtekornet rettet ind mod mere succes i denne sæson:

”Forventningerne er selvfølgelig, at vi klarer det godt. Vi har et godt hold, og spillemæssigt skal vi præstere lige så godt som i sidste sæson. Vi er gået efter at få erstattet den gamle trup med den samme type spillere. Det er lykkedes,” siger han.

Førsteudfordreren til DM-guldet er Holte IF, der har vundet medaljer i de seneste 28 år. Cheftræner Sven-Erik Lauridsen ser frem til at fortsætte den stime:

”Jeg håber, at vi resultatmæssigt kan forbedre 3. pladsen fra sidste sæson. Derudover har jeg en stor forventning om, at vi kan videreudvikle de mange unge, danske spillere i truppen. Det ser rigtig godt ud,” siger han. 

Læs samtlige 16 cheftrænernes forventninger til sæsonen samt alt andet om Volleyligaen i Volleyball Magasinet, som udkommer den 15. oktober.

Ny Volleyliga struktur
Strukturen på Volleyligaen er ændret i denne sæson. I grundspillet spiller alle hold to kampe, ude og hjemme, mod hinanden, inden nr. 1-6 går videre til play-off, hvor holdene fordeles i to grupper, A og B.

Hver play-off gruppe afgøres ved, at de tre hold spiller alle mod alle over to Play-off weekendstævner. Vinderne af de to play-off grupper spiller DM-finaler, som afvikles over to kampe. Vinder begge finalehold en kamp, spilles der et Golden Set til 25 point. De to 2’ere i play-off grupperne spiller to kampe om bronze.

Se kampprogrammet på www.volleyball.dk, hvor der også er livescore på alle kampe fra Volleyligaen til 3. Division.

Del nyhed

LÆS OGSÅ