Volleyligaen får ny struktur

Volleyligaen får fra den kommende sæson en ny struktur med et anderledes slutspil, og DM-finalerne afvikles over to kampe. Den nye struktur skal sikre flere tilskuere og mere mediedækning. Når Danmarks bedste volleyballhold tager hul på en ny sæson i Volleyligaen, vil det være i en ny struktur. Sæsonen bliver todelt, hvor alle spiller mod…

:


Volleyligaen får fra den kommende sæson en ny struktur med et anderledes slutspil, og DM-finalerne afvikles over to kampe. Den nye struktur skal sikre flere tilskuere og mere mediedækning.

Når Danmarks bedste volleyballhold tager hul på en ny sæson i Volleyligaen, vil det være i en ny struktur.

Sæsonen bliver todelt, hvor alle spiller mod alle i grundspillet. Slutspillet i Volleyligaen ændres, således at kvart- og semifinaler spilles som to play-off weekender med deltagelse af de seks bedst placerede hold fra grundspillet. Finalerne kommer til at blive spillet over to kampe med et eventuelt Golden Set.

”Vi ønsker et mere overskueligt og tilgængeligt slutspil, hvor alle i Danmark kender til hele forløbet fra start til mål,” siger Mikael Trolle, sportsdirektør i Dansk Volleyball Forbund.

Den nye Volleyliga struktur betyder, at play-off forløbet, arenaerne og kampene bliver fastlagt et halvt år i forvejen. Dermed er det kun et spørgsmål om, hvilke hold der kvalificerer sig til de afgørende kampe.

”Den nye struktur af Volleyligaen vil give en langt mere overskuelig og spændende afslutning på sæsonen. Klubberne vil kunne forberede sig bedre til de altafgørende opgør, hvilket vil løfte sporten markant,” siger Mikael Trolle.

”Play-off weekender og finaler er i udbud, således at de bedste arrangører vil kunne udpeges og sikre en helt ny form for eventoptimering i dansk sport. Vi er sikre på, at det vil give en markant større synlighed af Volleyligaen, som de sidste år er højnet i sportslig kvalitet. Det er et klart løft af dansk volleyball, som styrker Volleyligaen som produkt,” siger han.

Den nye struktur med play-off weekender og kun to DM-finaler skal understøtte Dansk Volleyball Forbunds egen streaming kanal “Volley-TV”, så Volleyligaen på sigt meget gerne gøres medieegnet til større TV-platforme.

”Ændringen af strukturen af Volleyligaen vil samtidig sikre en meget mere medie- og tilskueregnet afvikling af play-off og finaler. Nu kan vi i god tid fortælle både fans og medier, hvilken dato der bliver fundet en danmarksmester. Det er til gavn for alle,” siger han.

Volleyligaen begynder til oktober.

FAKTA OM DEN NYE VOLLEYLIGA STRUKTUR

Den nye struktur for Volleyligaen indføres for sæsonen 2015/2016.

8 hold spiller 2 kampe mod hinanden i grundspillet (14 kampe i alt, henholdsvis 7 ude og 7 hjemme).

Nr. 1-6 går videre til play-off, hvor holdene fordeles i to grupper, A og B.

Nr. 1, 4 og 5 fra grundspillet placeres i Gruppe A, og nr. 2, 3 og 6 placeres i Gruppe B.*

I play-off spiller Gruppe A og B adskilt. Hver gruppe afgøres ved, at de tre hold spiller alle mod alle over to Play-off weekendstævner. Tid og sted for Play-off weekenderne er fastlagt før turneringsstart.

Vinderne af de to play-off Grupper spiller DM-finaler, som afvikles over 2 kampe. Vinder begge finalehold en kamp, spilles der et Golden Set til 25 point. Tid og sted for DM-finalerne er fastlagt før turneringsstart.

De to 2’ere i play-off grupperne spiller 2 kampe om bronzemedaljerne. Vinder begge hold en kamp, spilles der et Golden Set til 25 point.

Nr. 7 og 8 fra grundspillet spiller om kvalifikation til Volleyligaen mod nr. 1 og 2 fra 1. division.

I kvalifikation til Volleyligaen spilles ude og hjemme. Nr. 1 og 2 er i Volleyligaen i den kommende sæson.

* en anden fordeling af puljerne kan ske under hensyntagen til de deltagende klubbers mulighed for at spille på hjemmebane ved en play-off runde, hvor de er arrangører. Læs mere her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ