Klasse comeback sikrer danske volleyherrer dramatisk tiebreaksejr

De danske volleyherrer var bagud 0-2 i sæt og havde ryggen mod muren i European League hjemmekampen mod Østrig, men formåede med et stærkt comeback at vende et truende nederlag til tiebreaksejr 3:2. European League, 6. runde, 1. kamp: Danmark – Østrig 3:2 (23-25, 22-25, 25-19, 25-23, 16-14) Ceres Arena, Aarhus ”Vi fik ro på…

:


De danske volleyherrer var bagud 0-2 i sæt og havde ryggen mod muren i European League hjemmekampen mod Østrig, men formåede med et stærkt comeback at vende et truende nederlag til tiebreaksejr 3:2.

European League, 6. runde, 1. kamp: Danmark – Østrig 3:2 (23-25, 22-25, 25-19, 25-23, 16-14)
Ceres Arena, Aarhus

”Vi fik ro på efter 2. sæt og stabiliseret vores spil. Østrig har set trætte ud i de sidste kampe, så vi blev ved med at køre på. Som kampen skrider frem, begynder det at trække tænder ud på dem, og vi får mere og mere overskud,” siger Peter Trolle Bonnesen, der blev kampens suveræne topscorer med 33 point og fortsætter:

”Samtidig leverer publikum en fantastisk opbakning, som lige giver os de fem ekstra procent, der gør, at vi vinder,” siger han.

Landstræner Mikael Trolle var naturligvis også en svært begejstret mand efter dagens sejr:

”Det har været en lang turnering, og alle spillere er trætte og pressede på det her tidspunkt. Selv om vi taber de to første sæt, så viser al vore statistik, at vi gør det rigtige. Derfor bliver vi ved med at fokusere på vores eget spil, og det gav bonus,” siger Mikael Trolle.

”Det her hold har igennem hele European League vist en ukuelig vilje til aldrig at give op. De har haft troen på dem selv indtil sidste bold, og det belønner sig i dag. Kæmpe tillykke til drengene med sejren. De kæmpede som mænd.”

I kampens to første sæt var det tydeligt, at Danmark sagtens kunne matche østrigerne, selvom de danske volleyherrer havde svært ved at finde rytmen i deres spil. Samtidig gjorde Danmark det ikke lettere for sig selv med hele 16 servefejl i kampens første to sæt, som Østrig vandt.

Nede med 0-2 i sæt havde Danmark ryggen mod muren. Men så begyndte et fantastisk comeback af de danske volleyherrer. Det var ikke kønt, men stille og roligt kom de danske point på kontoen.

De danske server, som ellers havde sejlet i de første to sæt, begyndte nu at sætte østrigerne under pres. Kristian Knudsen var blevet skiftet ind og havde stabiliseret Danmarks forsvarsspil.

Samtidig havde Peter Trolle Bonnesen for alvor fået varmet slagarmen op og begyndte at hamre det ene knaldhårde smash i gulvet efter det andet.

Og ved nettet blev danskerne ved med at kaste mørklæggende blokader ind over østrigerne.

De danske volleyherrer fik vendt kampen til en flot 3-2 sejr og overtager dermed 4. pladsen i European League Gruppe A.

Danmark og Østrig spiller igen i morgen klokken 16:00.

Danmarks startopstilling

Hævere
Axel Jacobsen (San Juan – ARG)

Centre
Aske Mørkeberg Sørensen (Gentofte Volley – DEN)
Rune Rye Huss (Marienlyst – DEN)

Venstrekant
Simon Ostenfeld Bitsch (Middelfart – DEN)
Mads Møllgaard (Gentofte Volley – DEN)

Højrekant:
Peter Trolle Bonnesen (Gentofte Volley – DEN)

Libero
Ibrahim Ali Alievski (Gentofte – DEN)

Del nyhed

LÆS OGSÅ