Det lykkes ikke for det danske herrelandshold at gentage sejren fra lørdag

Endnu en lang sej fight i Skopje søndag aften der blandet andet bød på en kort strøm afbrydelse resulterede i et dansk 3-1 nederlag til de makedonske værter som dermed fik revance for gårsdagens nederlag.   European League, 4. runde, 2. kamp: Makedonien – Danmark 3:1 (25-16, 22-25, 25-18, 26-24) Boris Trajkovski Hall, Skopje. Små…

:


Endnu en lang sej fight i Skopje søndag aften der blandet andet bød på en kort strøm afbrydelse resulterede i et dansk 3-1 nederlag til de makedonske værter som dermed fik revance for gårsdagens nederlag.

 

European League, 4. runde, 2. kamp: Makedonien – Danmark 3:1 (25-16, 22-25, 25-18, 26-24) Boris Trajkovski Hall, Skopje.


Små justeringer var fortaget til dagens kamp i forhold til det taktiske oplæg, men det var grundlæggende de samme elementer der skulle bringe det danske mandskab frem til endnu en sejr på udebanen i Makedonien.

 

Indledningsvis følges de to hold frem til første tekniske timeout og danskerne fulgt fint med til trods for en del servefejl i åbningen med 8-7. En serie gode server fra hjemmeholdet bragte dem i front frem mod anden tekniske timeout og herfra kunne værterne holde en god sideout til en sikker sæt gevinst i aftens første sæt.

 

De danske spillere var dog langt fra slået og med fornyet energi og bedre pres i de danske server lykkes det at kontrollere det andet sæt fra start til slut. Begge tekniske timeouter blev nået første med henholdsvis 8-7 og 16-13 i et sæt hvor kantspiller Peter Jensen og diagonal Peter Trolle stemplede fint ind i angrebet og godt suppleret af Aske Mørkeberg på center positionen med et par blokader.

 

Det lykkes desværre ikke at tage dette momentum med over i tredje sæt, hvor Danmark fik en frygtelig start og straks er under pres i modtagning og derfor må gå til den første tekniske timeout nede med 3-8. De danske herrer fighter dog videre og får endda skabt en del muligheder i spillet, men marginalerne er ikke i danske favør, så tiltrods for flere tilløb til at fange hjemmeholdet lykkes det ikke.

 

Belært af gårsdagens kamp var spillere og trænerne dog overbevidst om der stadig var muligheder i kampen og endnu gang lykkes det at mobilisere de nødvendige kræfter, koncentration og fokus og indleder det fjerde sæt stærkt. Servepresset var atter på plads, blokaderne fungerede bedre og sideout spillet stabilt og landsholdet formåede at skabe sig de nødvendige forspring til henholdsvis 8-7 og 16-11 ved de to tekniske timeouter. Desværre kostede disse anstrengelser en del kræfter for danskerne og imod sættes afslutning sniger der sig en del personlige fejl ind samt igen de berømte marginaler der lige manglede i de afgørende bolde. Alt dette krydret med et lys udfald, af ca 10 12 min varighed ved stillingen 24-23 til værterne gjorde det svært at tage de sidste point og til slut lukkede Makedonien sættet 26-24 og dermed kampen 3-1.

 

Landstræner Mikael Trolle mente efter kampen at ”Det var en hård kamp på flere måder, dels er vi ikke vant til at spille under disse omstændigheder som koster spillerene rigtig mange ressourcer, dels kæmper vi med at finde det rette pres i vores server og samtidig undgå at vi server os selv ud af kampen. Tilgengæld er jeg meget tilfreds med drengenes indsats og arbejdsmoral, ikke en eneste slår op i banen og alle arbejder stenhårdt kampen igennem, men på dagen mangler vi lige det sidste i vores spil og de marginaler der også nogle gange skal til for at vinde den slags kampe.

Ser vi generelt på vores weekend i Makedonien er jeg tilfreds, vi er meget tæt på i dag at presse kampen ud i fem sæt igen og med en sejr i går, mener jeg vi får bygget på holdets muligheder og så skal vi lige huske, at modstanderen er fuldstændig det samme hold som sluttede sidste sæsons European League som bronzevindere.”

 

Anfører Axel Jacobsen: ”Kampen i dag minder meget om vores kamp i går aftes, vi vidste at skulle kæmpe hårdt og forsøge at blive på banen længst muligt. Vi fik også muligheden ligesom i går og bør vel lukke det 4.sæt så det er jeg selvfølgelig skuffet over vi ikke fik gjort, men sådan er det nogle gange. Vi tager det positive med fra den her weekend og vi ser frem til at forberede os frem mod næste weekends opgave mod Estland.

 

DANMARKS STARTOPSTILLING

Hæver
Axel Jacobsen (San Juan – ARG)

Centre
Aske Mørkeberg Sørensen (Gentofte Volley – DEN)
Rune Rye Huss (Marienlyst – DEN)

Venstrekant
Peter jensen (Menen – BEL)
Mads Møllgaard (Gentofte Volley – DEN)

Højrekant:
Peter Trolle Bonnesen (Gentofte Volley – DEN)

Libero
Ibrahim Alievski(Gentofte Volley – DEN)

ØVRIG TRUP
Casper Olesen (Grøndal – DEN)
Steen Lyngø Sørensen (US Conflans Andresy – FRA)
Simon Ostenfeld Bitsch (Middelfart – DEN)
Simon Øster Ellegaard Andersen


Danmarks program*

Dette års European League spilles over seks weekender. Gruppespillet afvikles fra den 4. juli til den 9. august og slutter af med Final 4 i weekenden den 15.-16. august. Kampene afvikles som såkaldte double-headers, hvor hjemmeholdet spiller kamp to dage i træk mod samme modstander. Nummer 1 og 2 går videre fra puljen til Final 4 i Polen

1. runde 4.-5. juli (Antvorskovhallen, Slagelse):
4. juli: Danmark – Polen: 0:3 (22-25, 21-25, 14-25)
5. juli: Danmark – Polen: 0:3 (15-25, 19-25, 16-25)

2. runde 10.-11. juli:
10 juli: Israel – Danmark: 0-3 (19-25, 21-25, 23-25)

11 juli: Israel – Danmark: 3-0 (19-25, 21-25, 23-25)

3. runde 18.-19. juli:
Danmark sidder over

4. runde 25.-26. juli:
25 juli: Makedonien – Danmark: 2-3 (27-29, 25-18, 25-17, 22-25, 16-18) 
26 juli: Makedonien – Danmark: 3-1 (25-16, 22-25, 25-18, 26-24)


5. runde 1.-2. august:
Estland – Danmark

6. runde 8.-9. august (Ceres Arena, Aarhus):
Danmark – Østrig

* Der tages forbehold for ændring af kamptider.

Del nyhed

LÆS OGSÅ