De danske Volleyherrer snyder hjemmebane farvoritterne og tager sejr i European League

En lang sej fight i Skopje hvor det danske kæmpede med at finde det rette servetryk og de rigtige blokade valg endte lykkeligt med de danske drenge som sejrherre.   European League, 4. runde, 1. kamp: Makedonien – Danmark  2:3 (27-29, 25-18, 25-17, 22-25, 16-18) Boris Trajkovski Hall, Skopje.   Det taktiske oplæg var klar…

:


En lang sej fight i Skopje hvor det danske kæmpede med at finde det rette servetryk og de rigtige blokade valg endte lykkeligt med de danske drenge som sejrherre.

 

European League, 4. runde, 1. kamp: Makedonien – Danmark  2:3 (27-29, 25-18, 25-17, 22-25, 16-18) Boris Trajkovski Hall, Skopje.

 

Det taktiske oplæg var klar og det makedonske mandskab skulle sættes under klogt men taktisk pres i serv og blokade. Denne del af taktikken lykkes rigtig fint i kampens indledning og danskerne kunne gå til de to tekniske timeouter foran. I et sidste forsøg på at bringe sig tilbage i kampen satsede Makedonien mere i sit servepres og bragte spændingen tilbage i kampen. Men på godt spil og fight lykkes det landsholdet at tage sætsejren med mindst mulig margin.

 

I de to efterfølgende sæt kæmper det danske mandskab med et stærkt øget servepres fra modstanderen og et faldende dansk pres i serv, hvorfor det bliver til to klare sæt tab mod de nu velspillende makedonere.

 

Trænerstaben og holdet arbejdede dog ufortrødent viderer og fik styret servepresset på plads igen, og kombineret med bedre blokader fra de to centerspillere og forsvars spil fra hele holdet kæmper Danmark sig tilbage i kampen og tager 4 sæt der bevarede håbet og en dansk sejr.

 

Dermed skulle aftens drama afgøres i 5 sæts tiebreak. Det blev en tæt affære, hvor de to hold fulgtes ad hele vejen med kun et enkelt eller to points forskel. Mod sættes afslutning fik danskerne dog sat et par blokader der gav holdet fordelen, så sættet kunne afgøres ved at holde egen sideout.

Desværre lykkes dette ikke i første omgang og Makedonien fik udlignet.

 

Men så tæt på sejren ville det danske landshold ikke give muligheden fra sig og med de midler der havde bragt holdet  i vinderposition – serve, blokade og forsvars spil lykkes det på en servevinder fra Rune Huss at sikre Danmark sejren og dermed to point til stillingen.

 

En træt, men særdeles glad og tilfreds landstræner Mikael Trolle udtalte efter den 2 timer og 25 minutter lange kamp ”Jeg synes det var imponerende at vi som hold tilstadighed holder fokus og kæmper for at finde vores spil og ramme vores taktik, fordi det makedonske mandskab er et rigtig godt hold. Tålmodigheden sejrede og da det skulle afgøres var drengenes vilje til sejr i aften størst”

 

Danmarks libero Ibrahim Alievski, der har makedonske rødder, var jublende lykkelig over sejren ”Det var vildt fedt at komme herned spille, min far og noget af vores familie var i hallen, så det var en speciel oplevelse for mig. Vi kæmper hele kampen med at holde taktikken og finde vores spil, men heldigvis holder vi hovederne kolde i den her heksekedel og tager en fed sejr med herfra i vores første kamp”

 

DANMARKS STARTOPSTILLING


Hæver 

Axel Jacobsen (San Juan – ARG)

 

Centre 

Aske Mørkeberg Sørensen (Gentofte Volley – DEN)

Rune Rye Huss (Marienlyst – DEN)

 

Venstrekant 

Peter jensen (Menen – BEL)

Mads Møllgaard (Gentofte Volley – DEN)

 

Højrekant: Peter Trolle Bonnesen (Gentofte Volley – DEN)

 

Libero: Ibrahim Alievski(Gentofte Volley – DEN)

 

ØVRIG TRUP

Casper Olesen (Grøndal – DEN)

Steen Lyngø Sørensen (US Conflans Andresy – FRA)

Simon Ostenfeld Bitsch (Middelfart – DEN)

Simon Øster Ellegaard Andersen

 

Danmarks program*
Dette års European League spilles over seks weekender. Gruppespillet afvikles fra den 4. juli til den 9. august og slutter af med Final 4 i weekenden den 15.-16. august. Kampene afvikles som såkaldte double-headers, hvor hjemmeholdet spiller kamp to dage i træk mod samme modstander. Nummer 1 og 2 går videre fra puljen til Final 4 i Polen


1. runde 4.-5. juli (Antvorskovhallen, Slagelse):

4. juli: Danmark – Polen: 0:3 (22-25, 21-25, 14-25)

5. juli: Danmark – Polen: 0:3 (25-20, 25-16, 25-20)


2. runde 10.-11. juli:

10 juli: Israel – Danmark: 0-3 (19-25, 21-25, 23-25)

3. runde 18.-19. juli: Danmark sidder over


4. runde 25.-26. juli:

25 juli: Makedonien – Danmark: 2:3 (27-29, 25-18, 25-17, 22-25, 16-18)

26 juli: Makedonien – Danmark


5. runde 1.-2. august: Estland – Danmark


6. runde 8.-9. august (Ceres Arena, Aarhus): Danmark – Østrig


* Der tages forbehold for ændring af kamptider.

Del nyhed

LÆS OGSÅ