Og det gjorde de israelske spillere overbevisende 3-0. Det var nemlig et forvandlet israelsk mandskab, der mere eller mindre udspillede det danske hold.
European League, 2. runde, 2. kamp: Israel – Danmark 3:0 (25-19, 25-16 og 25-20) Metrowest Sport Palace Raanana.
Lige så klar sejren var i går over Israel, lige så stort blev nederlaget i dag. Værterne havde lært af gårdsdagens kamp, og de spillede anderledes klogt og uden fejl. Det gjorde det danske mandskab også i perioder, men det var ikke nok. Danmark må således tage hjem med en sejr og et nederlag efter en godkendt 2. runde i European League.
Første sæt begyndte helt lige med to hold, der begge blæste derud af. Israelerne spillede stabilt og med få fejl, og det virkede til, at de ville vaske gårdsdagens nederlag af sig.
Danmark var bagud ved første tekniske timeout 8-7. Det israelske mandskab spillede meget over midten, hvilket de danske spillere havde svært ved at lukke ned for. Heller ikke serverne fik presset israelerne væk fra nettet, og det gav den unge israelske hæver optimale arbejdsbetingelser.
Israel udbyggede føringen frem til anden tekniske timeout. Danmark var således bagud 16-11 efter en duel, hvor Danmark blev snydt af dommeren, der overså en klokkeklar touch, som Peter Trolle lavede på den israelske blok.
Danmark var gennem resten af sættet tæt på at få kontakt til Israel. Det lykkedes dog ikke, og danskerne måtte se sig slået i første sæt med 25-19. Mod enden af sættet krakelerede den danske modtagning lidt, mens den israelske modtagning – modsat gårsdagens kamp – var solid.
Billedet var det samme som i første sæt. Danskerne halsede bagefter, og israelerne havde pillet mange af de uprovokerede fejl, som de begik i kampen i går, ud af deres spil. Et lyspunkt var Peter Jensen, der igen i dag spillede på et højt niveau med skarpe angreb. Han holdt sammen med Peter Trolle Danmark inde i sættet. Peter Trolle blev desuden dagens topscorer med 13 vundne point.
Ved 14-11 til Israel kaldte headcoach Mikael Trolle til timeout. På det tidspunkt havde Danmark stadig sin første føring i kampen til gode. Men lige lidt hjalp det, og Danmark gik til anden tekniske timeout bagud 16-12.
Gennem resten af sættet havde det israelske mandskab let ved at score point, mens danskerne måtte slide anderledes hårdt for at score point i hver duel.
Den israelske føring gav desuden israelerne mulighed for at presse serverne yderligere. Det lykkedes de desværre med, set med danske øjne. Trods det hektiske servepres stod den danske modtagning nogenlunde. Det skyldtes ikke mindst Simon Bitsch, som igen i dag var omskolet til libero. Han tog et stort ansvar i de kritiske perioder i kampen, og han blev kampens bedste modtager med 25 procent perfekte modtagninger.
Danmark lavede en justering mellem andet og tredje sæt. Mads Møllgaard gik ud, og Steen Sørensen kom ind. Det ændrede intet, og Israel dominerede stadig kampen. Danmark var således bagud 8-2 ved første tekniske timeout. Hjemmeholdet spillede med stor selvtillid, og hver gang de blev presset tilbage i modtagningen, så lykkedes det dem alligevel at vinde deres angreb fra kanterne.
På trods af modgang og en hakkende sideout kæmpede de danske spillere videre. De kom tilbage på 16-14, men her var det for sent. Israel havde for godt et greb om kampen. Samtidig smashede de danske herrer enten ud eller lige ind i den israelske blok. Israel udbyggede deres føringen til 21-14 og vandt senere tredje sæt 25-20 og dermed kampen.
En skuffet, men fattet landstræner, Mikael Trolle, fortalte efter kampen, at rollerne mellem de to hold i dag var byttet om:
– Vi får større problemer i servemodtagningen i dag, som konsekvens af israelernes bedre servepres. Vi formår samtidig ikke selv at lægge samme med pres med egne server. Derfor tipper kampens udfald til Israels fordel.
Samme opfattelse havde libero Simon Bitsch af aftenens nederlag:
– Kampen i dag var egentlig bare med modsat fortegn. De går et niveau op, og vi går et niveau ned, og så vandt Israel i stedet. Så simpelt er det. Vi server måske ikke helt så skarpt som i går, mens deres server og modtagninger var væsentlig forbedret, udtaler en fortrøstningsfuld Simon Bitsch. Han ser nu frem mod en lille pause i træningen og de næste kampe mod Makedonien om to uger.
DANMARKS STARTOPSTILLING
Hæver Axel Jacobsen (San Juan – ARG)
Centre
Aske Mørkeberg Sørensen (Gentofte Volley – DEN)
Daniel Thomsen (Marienlyst – DEN)
Venstrekant
Peter Jensen (Menen – BEL)
Mads Møllgaard (Gentofte Volley – DEN)
Højrekant:
Peter Trolle Bonnesen (Gentofte Volley – DEN)
Libero :
Simon Ostenfeld Bitsch (Middelfart – DEN)
ØVRIG TRUP
Casper Olesen (Grøndal – DEN)
Simon Gade (Gentofte – DEN)
Steen Lyngø Sørensen (US Conflans Andresy – FRA)
Rune Rye Huss (Marienlyst – DEN)
Frederik Mikelsons (Marienlyst – DEN)
Danmarks program*
Dette års European League spilles over seks weekender. Gruppespillet afvikles fra den 4. juli til den 9. august og slutter af med Final 4 i weekenden den 15.-16. august. Kampene afvikles som såkaldte double-headers, hvor hjemmeholdet spiller kamp to dage i træk mod samme modstander. Nummer 1 og 2 går videre fra puljen til Final 4 i Polen
1. runde 4.-5. juli (Antvorskovhallen, Slagelse):
4. juli: Danmark – Polen: 0:3 (22-25, 21-25, 14-25)
5. juli: Danmark – Polen: 0:3 (15-25, 19-25, 16-25)
2. runde 10.-11. juli:
10 juli: Israel – Danmark: 0-3 (19-25, 21-25, 23-25)
11. juli: Israel – Danmark: 3-0 (25-19, 25-16 og 25-20)
3. runde 18.-19. juli:
Danmark sidder over
4. runde 25.-26. juli:
Makedonien – Danmark
5. runde 1.-2. august:
Estland – Danmark
6. runde 8.-9. august (Ceres Arena, Aarhus):
Danmark – Østrig
*Der tages forbehold for ændring af kamptider.