Taktisk kloge Danmark slår Israel på udebane

De danske herrer var taktisk særdeles velforberedt på dagens modstander Israel og kun i det tredje sæt var der for alvor spænding om udfaldet.   European League, 2. runde, 1. kamp: Israel – Danmark 0:3 (19-25, 21-25, 23-25) Metrowest Sport Palace Raanana, Raanana. En lang rejsedag torsdag havde ikke sat spor på det danske mandskab,…

:


De danske herrer var taktisk særdeles velforberedt på dagens modstander Israel og kun i det tredje sæt var der for alvor spænding om udfaldet.

 

European League, 2. runde, 1. kamp: Israel – Danmark 0:3 (19-25, 21-25, 23-25) Metrowest Sport Palace Raanana, Raanana.


En lang rejsedag torsdag havde ikke sat spor på det danske mandskab, der i dag sidst på eftermiddagen gik på banen mod værterne fra Israel. Trods temperaturer over 30 grader uden for var det en tempereret hal, Danmarks drenge spillede i.

Fra kampens start holdt Danmark da også hovederne kolde og fulgte landstræner, Mikael Trolles, taktisks oplæg. Især de dansker server gjorde livet surt for den israelske modtagning og gav de danske blokadespillere gode muligheder for flittigt at score point gennem de to første sæt. Begge sæt blev således vundet rimelig komfortabelt.

I det sidste sæt fik Israels spillere bedre styr på deres modtagning, og holdene byttede sideout stort set hele sættet, dog formåde det israelske mandskab at slå et lille hul ved anden tekniske timeout, til 16-14 i hjemmeholdets favør. Men med masser af selvtillid fra de to første sæt gav Danmark aldrig op og en blokade matchup ved stillingen 20-20, hvor Rune Rye Huss erstattede en velspillende Mads Møllgaard gav det danske mandskab overtaget. Efterfølgende kunne Danmark lukke sættet med den mindst mulige margin til en lidt overraskende, men ikke desto mindre sikker og fortjent 3-0 sejr – den første i dette års udgave af European League.

Landstræner Mikael Trolle var naturligvis rigtig glad og tilfreds med sine spillere ovenpå sejren. ”Vi server rigtig godt i dag og med få fejl, sammenholdt med at vi er godt taktisk forberedt, dominerer vi nettet i dag. Tredje sæt kan altid være svært, og israelerne kommer bedre i gang med deres modtagning, men vi formår i dag at holde fast i vores koncept og taktik og stå distancen til, hvad jeg mener, er en fortjent sejr”

”Det var en rigtig fed kamp at spille i dag. Vi kan mærke fra starten, at vi er godt klædt på til kampen og vores taktik virker. Vi spiller op til vores niveau og er rigtig glade for dagens sejr”, udtalte dagens fødselar og anfører for landsholdet, Axel Jacobsen. Han rundede i dag 140 landskampe efter mere end 10 år på det danske landshold.

Vi vinder i dag, fordi vi server og blokerer bedre end dem – så enkelt er det faktisk. Selvom det bliver tæt i tredje sæt, har vi bare dagen, hvor det holder hele vejen til mål, og vi er vildt glade nu, men også fokuseret på, at der venter en ny kamp i morgen” siger kampens topscorer, Danmarks diagonal Peter Trolle.

 

Lørdagens kamp spilles dansk tid kl. 18:30 og live streames på www.laloa1.tv

 

DANMARKS STARTOPSTILLING

Hæver
Axel Jacobsen (San Juan – ARG)

Centre
Aske Mørkeberg Sørensen (Gentofte Volley – DEN)
Smon Gade (Gentofte volley – DEN)

Venstrekant
Peter jensen (Menen – BEL)
Mads Møllgaard (Gentofte Volley – DEN)

Højrekant:
Peter Trolle Bonnesen (Gentofte Volley – DEN)

Libero
Simon Ostenfeld Bitsch
(Middelfart – DEN)

ØVRIG TRUP
Casper Olesen (Grøndal – DEN)
Steen Lyngø Sørensen (US Conflans Andresy – FRA)
Peter Kromann Jensen (Menen – BEL)
Simon Ostenfeld Bitsch (Middelfart – DEN)
Rune Rye HussSimon Gade (Marienlyst – DEN)

Daniel Thomsen (Marienlyst – DEN)

Frederik Mikelseons (Marienlyst – DEN)


Danmarks program*

Dette års European League spilles over seks weekender. Gruppespillet afvikles fra den 4. juli til den 9. august og slutter af med Final 4 i weekenden den 15.-16. august. Kampene afvikles som såkaldte double-headers, hvor hjemmeholdet spiller kamp to dage i træk mod samme modstander. Nummer 1 og 2 går videre fra puljen til Final 4 i Polen

1. runde 4.-5. juli (Antvorskovhallen, Slagelse):
4. juli: Danmark – Polen: 0:3 (22-25, 21-25, 14-25)
5. juli: Danmark – Polen: 0:3 (15-25, 19-25, 16-25)

2. runde 10.-11. juli:
10 juli: Israel – Danmark: 0-3 (19-25, 21-25, 23-25)

3. runde 18.-19. juli:
Danmark sidder over

4. runde 25.-26. juli:
Makedonien – Danmark 

5. runde 1.-2. august:
Estland – Danmark

6. runde 8.-9. august (Ceres Arena, Aarhus):
Danmark – Østrig

* Der tages forbehold for ændring af kamptider.

Del nyhed

LÆS OGSÅ