Volleyherrerne svedte forgæves mod verdensmestrene

Danmark kæmpede ikke bare mod de regerende verdensmestre, men også mod sommerheden, da Polen hentede sin anden sejr på to dage over danskerne i European League. European League, 1. runde, 2. kamp: Danmark – Polen 0:3 (15-25, 19-25, 16-25) Antvorskovhallen, Slagelse Det var ikke kun udenfor, at den danske sommer viste sig fra sin allervarmeste…

:


Danmark kæmpede ikke bare mod de regerende verdensmestre, men også mod sommerheden, da Polen hentede sin anden sejr på to dage over danskerne i European League.

European League, 1. runde, 2. kamp: Danmark – Polen 0:3 (15-25, 19-25, 16-25)
Antvorskovhallen, Slagelse

Det var ikke kun udenfor, at den danske sommer viste sig fra sin allervarmeste side. Også inde i Antvorskovhallen i Slagelse, hvor Danmark mødte Polen i European League, havde temperaturen sneget sig op i nærheden af de 30 grader.

De danske volleyherrer formåede at følge med verdensmestrene til midtvejs i alle sæt, men godt hjulpet på vej af nogle vandtætte polske blokader (11 blokadepoint i kampen), knækkede danskerne godt midtvejs i hvert sæt og Polen vandt 3:0.

”Det er møgærgerligt, at nogle spillere falder ud af kampen i dag uden grund. Samtidig bliver vi ramt af tre skader undervejs, den første allerede i opvarmningen, og bliver tvunget til at skifte meget ud, hvilket ødelægger vores rytme,” siger landstræner Mikael Trolle.

”I dag har vi fint styr på vores servemodtagning, men til gengæld fungerer vores angreb ikke. Det er noget, vi skal have styret ind til næste kamp. Polen var meget konsistente i dag, og så er det svært at lave mange point mod sådan et mandskab,” siger han.

”Det er godt, at vi møder gruppens stærkeste modstander i første runde. Vi er blevet meget klogere på, hvad vi skal arbejde videre med, inden vi møder Israel i næste weekend.”

Kampens forløb
Danmark begyndte 1. sæt med samme gejst som i gårsdagens kamp, hvor de danske volleyherrer spillede lige op med de polske verdensmestre. Sættet var helt lige indtil 10:10, inden Polen slog et lille hul, også hjulpet på vej af et par åbenlyse fejlkendelser af kampens svenske 1. dommer, og Polen kunne gå til den 2. tekniske timeout foran 16:12, inden de vandt sættet med 25:15.

Gulvmobberne i Antvorskovhallen kom på overarbejde, da de danske volleyherrer gang på gang ofrede sig selv i bestræbelserne på at nå bolden og gled adskillige meter i nogle seværdige redninger. Den flotte fight blev belønnet, idet Danmark og Polen var helt lige 14:15 og 19:21, inden polakker trak, blandt hjulpet på vej af et af deres fire serveesser i 2. sæt, og vandt 25:19.

Nede med 0-2 i sæt havde de danske volleyherrer ryggen mod muren i 3. sæt. Dog kæmpede Danmark ufortrødent videre og var foran 8:6 ved den første tekniske timeout. Herefter stødte danskerne på endnu en mur – denne gang i form af de solide polske blokader, som danskerne gang på gang måtte se sig lukket ned af. Polen vandt 3. sæt med 25:16 og kampen 3:0.

I næste weekend spiller de danske volleyherrer to kampe ude mod Israel.

DANMARKS STARTOPSTILLING

Hæver
Axel Jacobsen (San Juan – ARG)

Centre
Aske Mørkeberg Sørensen (Gentofte Volley – DEN)
Rune Rye Huus (Marienlyst – DEN)

Venstrekant
Rasmus Breuning Nielsen (VBC Waremme – BEL)
Mads Møllgaard (Gentofte Volley – DEN)

Højrekant:
Peter Trolle Bonnesen (Gentofte Volley – DEN)

Libero
Ibrahim Ali Alievski (Gentofte – DEN)

ØVRIG TRUP
Casper Olesen (Grøndal – DEN)
Steen Lyngø Sørensen (US Conflans Andresy – FRA)
Peter Kromann Jensen (Menen – BEL)
Simon Ostenfeld Bitsch (Middelfart – DEN)
Simon Gade (Gentofte Volley – DEN)

Danmarks program*

Dette års European League spilles over seks weekender. Gruppespillet afvikles fra den 4. juli til den 9. august og slutter af med Final 4 i weekenden den 15.-16. august. Kampene afvikles som såkaldte double-headers, hvor hjemmeholdet spiller kamp to dage i træk mod samme modstander. Nummer 1 og 2 går videre fra puljen til Final 4.

1. runde 4.-5. juli (Antvorskovhallen, Slagelse):
4. juli: Danmark – Polen: 0:3 (22-25, 21-25, 14-25)
5. juli: Danmark – Polen: 0:3 (15-25, 19-25, 16-25)

2. runde 11.-12. juli:
Israel – Danmark

3. runde 18.-19. juli:
Danmark sidder over

4. runde 25.-26. juli:
Makedonien – Danmark

5. runde 1.-2. august:
Estland – Danmark

6. runde 8.-9. august (Ceres Arena, Aarhus):
Danmark – Østrig

* Der tages forbehold for ændring af kamptider.

Del nyhed

LÆS OGSÅ