Volleyherrerne i første test inden European League

Første slag i forberedelserne frem mod European League for det danske herrelandshold skal slås mod Schweiz. To testkampe fredag og lørdag skal få rytmen ind i det danske spil. Efter fire dages tryout har landstræner Mikael Trolle har udtaget 17 spillere, som skal træne frem mod European League om en måned. Inden da skal spilkonceptet…

:


Første slag i forberedelserne frem mod European League for det danske herrelandshold skal slås mod Schweiz. To testkampe fredag og lørdag skal få rytmen ind i det danske spil.

Efter fire dages tryout har landstræner Mikael Trolle har udtaget 17 spillere, som skal træne frem mod European League om en måned.

Inden da skal spilkonceptet ind i fingrene, og første mulighed er to testkampe mod Schweiz i Kildeskovshallen.

”Det har været en fornøjelse at træne med holdet i denne tryout. Spillerne har vist super form og trænet benhårdt. Allerede da jeg tiltrådte som landstræner for godt et år siden, var jeg meget positiv overfor den talentmasse, der er i dansk volleyball. Efter weekendens tryout er jeg kun blevet bekræftet i, at niveauet blandt vores spillere er rigtig højt,” siger Mikael Trolle.

Der er 13 pladsers forskel mellem Danmark og modstanderen i de to første testkampe i European League-forberedelserne.

Modstanderen på den anden side af nettet er Schweiz, som ligger nummer 39 på CEV’s Europarangliste, mens Danmark indtager en 26. plads.

Schweiz er nok også mest er kendt for sine præcise urværker og hullede oste. Og for at blive i jargonen, skal Danmark forsøge at sætte det schweiziske maskineri ud af takt og finde hullerne i blokaderne. 

”Schweiz er en rigtig fin første modstander i forberedelserne frem mod European League. Det er et hold, som vi kan måle os med på mange parametre. Samtidig er det et hold, som vi skal kunne spille med og slå,” siger Mikael Trolle.

”Vi skal have prøvet vores spilkoncept af og spillet holdet sammen. Drengene skal ind i rytmen med hinanden,” siger han.

Kampene mod Schweiz er de første forud for European League og spilles i Kildeskovshallen fredag den 12. juni klokken 19:00 og lørdag den 13. juni klokken 16.00. Der er fri entré begge dage. 

Det er fjerde år i træk, at de danske volleyherrer med i European League, som spilles fra den 4. juli til 16. august.

Mads Ditlevsen tager efter en lang sæson i Abu Dhabi en pause fra landsholdet for at bruge tid sammen med familien. Han vil deltage i nogle landsholdstræninger, men spiller efter aftale ingen kampe i sommeren 2015. 

Truppen til kampene mod Schweiz:

Hævere:
Axel Jacobsen (San Juan – ARG)
Casper Olesen (Grøndal – DEN)

Centre:
Aske Mørkeberg Sørensen (Gentofte Volley – DEN)
Daniel Thomsen (Marienlyst – DEN)
Rune Rye Huus (Marienlyst – DEN)
Simon Øster Ellegaard Andersen (Middelfart – DEN)
Simon Gade (Gentofte Volley – DEN)

Venstrekant:
Kristian Fløjstrup Knudsen (Cannes – FRA)
Mads Møllgaard (Gentofte Volley – DEN)
Oscar Møllgaard (Gentofte Volley – DEN)
Peter Kromann Jensen (Marienlyst – DEN)
Rasmus Breuning Nielsen (VBC Waremme – BEL)
Simon Ostenfeld Bitsch (Middelfart – DEN)

Højrekant:
Peter Trolle Bonnesen (Gentofte Volley – DEN)
Steen Lyngø Sørensen (US Conflans Andresy – FRA)

Libero:
Frederik Mikelsons (Marienlyst – DEN)
Ibrahim Ali Alievski (Gentofte – DEN)

Del nyhed

LÆS OGSÅ