Dansk volley-profil skifter til argentinske mestre

Axel Jacobsen, der er en af volleyball-landsholdets største profiler, skifter i den kommende sæson til den argentinske mesterklub San Juan Voley fra ærkerivalerne Bolivar. Volleyball-landsholdets faste hæver Axel Jacobsen er en eftertragtet herre i sydamerikansk volleyball. Efter en succesful sæson med pokaltitel til følge med klubben Bolivar, har den 30-årige danske hæver netop skrevet under…

:


Axel Jacobsen, der er en af volleyball-landsholdets største profiler, skifter i den kommende sæson til den argentinske mesterklub San Juan Voley fra ærkerivalerne Bolivar.

Volleyball-landsholdets faste hæver Axel Jacobsen er en eftertragtet herre i sydamerikansk volleyball. Efter en succesful sæson med pokaltitel til følge med klubben Bolivar, har den 30-årige danske hæver netop skrevet under med de argentinske mestre og ærkerivaler San Juan Voley.

”San Juan er Argentinas bedste klub. De ledte efter en god hæver, da deres 1. hæver skifter til Brasilien. Jeg blev meget overrasket, da de ringede til mig og sagde, at de gerne ville skrive kontrakt med mig. Det er helt klart endnu et skridt op i min karriere,” siger Axel Jacobsen.  

Den danske hæver har dansk far og argentinsk mor. Dermed kan Axel Jacobsen spille for San Juan som argentiner. Det er en fordel, da det kun er tilladt at have fire udlændinge på holdet.

”San Juan og Bolivar er ærkerivaler. Det er en stor ting i Argentina at skifte fra den ene klub til den anden. Det svarer lidt til at skifte fra Barcelona til Real Madrid i fodbold,” siger Axel Jacobsen.

Bolivar vandt i sidste sæson pokaltitlen over netop San Juan Voley. Til gengæld vandt San Juan Voley det argentinske mesterskab og det sydamerikanske mesterskab. Dermed kan Axel Jacobsen se frem til at skulle spille VM for klubhold til efteråret.

”Det bliver meget spændende. Jeg sigter efter, at vi kommer i top 3 til VM for klubhold. I næste sæson er målet, at vi vinder alt i Argentina. San Juan jagter sit sjette mesterskab i træk, og det ser jeg frem til at skulle være med til at sikre,” siger han.

Trods sine argentinske rødder har Axel Jacobsen altid repræsenteret Danmark i landsholdssammenhæng.

Sammen med resten af de danske volleyherrer, tager Axel Jacobsen hul på European League, når landsholdet den 4. og 5. juli møder verdensmestrene Polen på hjemmebane i Antvorskovhallen i Slagelse. Læs mere og køb billet her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ