Volleydamerne slår arvefjenderne i tæt åbningskamp

Danmark-Sverige 3-2 (28-26,25-20,20-25,18-25,15-7) Det danske dame-landshold deltager i disse dage i Lithuania Open, og startede i dag turneringen med at vinde en tæt kamp imod Sverige. Holdet der tæller 6 debutanter, startede med 4 af dem på banen, og de leverede sammen med resten af holdet en stabil og uimponeret indsats. Starten af 1. sæt…

:


Danmark-Sverige 3-2 (28-26,25-20,20-25,18-25,15-7)

Det danske dame-landshold deltager i disse dage i Lithuania Open, og startede i dag turneringen med at vinde en tæt kamp imod Sverige.

Holdet der tæller 6 debutanter, startede med 4 af dem på banen, og de leverede sammen med resten af holdet en stabil og uimponeret indsats.

Starten af 1. sæt mangler kommunikation og det giver svenskerne en 4 points føring. Stille og roligt får danskerne dog stabiliseret og kan overleve 4 sætbolde, før Tenna Donslund blokerer den sidst bold ned til 28-26.

Andet sæt er tæt hele vejen, men Danmark er mere stabile når det gælder, og Emma Brix og Trine Noer Kjelstrup finder hinanden flot, det giver masser af point og sætsejr 20-25.

I tredje sæt er det tæt indtil 18-18 og så bliver danskerne forsigtige, og det udnytter Sverige til at tage sættet 20-25.

Danmark starter forfra i fjerde sæt, men ved 12-12 kommer det gode samspil på prøve.
Svenskerne trækker fra på godt transitionsspil, og Danmark kæmper for at holde hovedet koldt.
Melcijana Salispahic kommer ind og Danmark får bremset den svenske pointspurt ved 12-19, og så går det lige op, men desværre for sent for danskerne, der taber 18-25.

Så går det i det afgørende femte sæt. Her er Danmark iskolde i hovederne og gør det nemt for sig selv. Det giver masser af stabilitet, og sættet kan afgøres 15-7.

Der var som sagt masser af gode indsatser i dag. 
Modtagningen er godt stabil, og Emma Brix får i store dele af spillet iscenesat angrebsspillet med den rette blanding af uforudsigelighed og effektivitet. Trine Noer Kjelstrup er den store pointsluger og bliver også kampens spiller.

Nu gælder det morgendagens kamp kl. 11.00 (lokal tid) imod Georgien, der tabte 0-3 til værterne fra Litauen i dag.

Debutanter i dagens kamp:
Emma Brix (Team Køge)
Laura Brix (Team Køge)
Amanda Øster Andersen (Brøndby VK)
Tenna Donslund (Århus Volleyball)
Maria Tyndeskov (Århus Volleyball)
Nora Møllgaard (Holte IF)

Del nyhed

LÆS OGSÅ