Volleydamerne begynder EM-forberedelserne på helligdag

Landsholdsstammen skal etableres og EM-forberedelserne sættes i gang, når damelandsholdet samles i næste uge. Danske volleyfans kan igen se frem til at se volleydamerne i aktion på dansk grund. Mens størstedelen af den danske befolkning kan se frem til en forlænget weekend, når det næste torsdag er Kristi himmelfartsdag, kan det danske damelandshold se frem…

:


Landsholdsstammen skal etableres og EM-forberedelserne sættes i gang, når damelandsholdet samles i næste uge. Danske volleyfans kan igen se frem til at se volleydamerne i aktion på dansk grund.

Mens størstedelen af den danske befolkning kan se frem til en forlænget weekend, når det næste torsdag er Kristi himmelfartsdag, kan det danske damelandshold se frem til fire dages tryout, som begyndelse på en spændende landsholdssæson.

Det danske spil og hævninger skal, om ikke på himmelfart, så forberedes frem mod EM-kvalifikationen næste år. 2015 er et såkaldt mellemår for damelandsholdet, men det lægger ikke en dæmper på motivationen hos landstræner Sven-Erik Lauridsen:

”Der er ingen officielle kvalifikationer i Europa i år. Derfor skal landsholdet, i den periode det er samlet, etablere spillertruppen og arbejde frem mod EM-kvalifikationen i 2016,” siger han.

Efter de fire dages tryout går turen til Litauen, hvor landsholdet skal spille turnering med Sverige, Georgien og værterne Litauen.

Det bliver også til et glædeligt gensyn med damelandsholdet på hjemmebane, når Holtehallerne inviterer indenfor til to landskampe mod Estland den 30. og 31. maj.

Landsholdssamlingen skal samtidig afdække, om der er basis for, at damelandsholdet kan deltage i European League i de nærmeste år.

”Det ville være et kæmpe stort skridt. Deltagelse i European League kræver, at landsholdet er samlet i længere forløb ad gangen, hvor vi kan arbejde bedre i dybden med tingene,” siger Sven-Erik Lauridsen.

Landstræneren har udtaget en trup med mange Volleyliga-profiler, der trods en ung gennemsnitsalder kommer med en masse erfaring fra EM og VM-kvalifikationer med ungdomslandsholdene.

”Der er rigtig mange gode, unge spillere i Volleyligaen, som allerede nu gør sig gældende og skaber et godt fundament på landsholdet. I løbet af denne landsholdssamling skal vi se en masse spillere an og finde ud af, hvor stort deres commitment er,” siger Sven-Erik Lauridsen.

Når landskampene er overstået, går landsholdet på udviklingstræningslejr. Assistenttrænere på landsholdet er Mikael Hauge og Lars Engell.

Følgende 21 spillere er indkaldt til tryout:

Hævere:
Nikoline Maria Mogensen (Lyngby Volley)
Sigrid Friis Christiansen (Brøndby VK)
Anne Katrine Ravn (Aarhus Volley)
Emma Brix (Team Køge)

Centre:
Maria Tyndeskov (Aarhus Volley)
Mette Breuning (Fortuna Odense)
Amanda Øster Andersen (Brøndby VK)
Julie Molin de Blanck (Lyngby Volley)
Lea Meilstrup Poulsen (Fortuna Odense)
Katrine Strøbæk (Team Køge)
Trine Rask-Nielsen (Aarhus Volley)

Venstrekant:
Nora Møllgaard (Holte IF)
Trine Noer Kjelstrup (Brøndby VK)
Alina Hjorth Sode (Fortuna Odense)
Tenna Donslund (Aarhus Volley)
Mira Abildgaard (Holte IF)

Højrekant:
Melcijana Salispahic (DHV Odense)
Asta Kjærgaard (Amager VK)
Nanna Naomi Khan Mølgård (Team Køge)
Ida Finsen Flensted (Brøndby VK)

Libero:
Ci Eshel (Aarhus Volley)
Rikke Katrine Larsen (Brøndby VK)
Laura Brix (Team Køge)

Del nyhed

LÆS OGSÅ