Projektet Volley i skolen går på græs i denne uge. En kærkommen håndsrækning til de mange forældre, der er utilfredse med omfanget af bevægelse i folkeskolen.
Efter flere måneders forberedelse, finjustering og tests bliver de første 200 volleyballnet i projekt Volley i skolen i denne måned sat op på mere end 60 skolers grønne arealer.
De mange volleyballnet skal gøre det lettere og sjovere for eleverne at spille volleyball i skolen. Samtidig udfylder de et hul, som mange forældre efterlyser.
En undersøgelse fra Skole og Forældre viser, at 27,1 procent af forældrene til folkeskolebørn er ’utilfredse’ eller ’meget utilfredse’ med bevægelsesaktiviteterne i deres skole.
”Når vi i samarbejde med de lokale volleyballklubber opstiller volleyballnet på skolernes grønne arealer, vil eleverne let kunne løbe direkte ud fra klasselokalet og spille volleyball i frikvartererne. Det er en oplagt mulighed for at integrere den nye folkeskolereforms krav om 45 minutters fysisk aktivitet om dagen,” siger Peter Morell, bredde- og udviklingschef i Dansk Volleyball Forbund.
Hver skole modtager seks bolde og tre volleyballnet, og 30 lokale volleyballklubber er aktive deltagere i ”Volley i skolen”-projektet.
Halvdelen af nettene stilles i løbet af maj op på 60 skolers grønne arealer og skolegårde. De resterende net sættes op i august og til maj 2016.
Nordea-fonden støtter Volley i skolen med 2,1 millioner kroner. Projektet er løber over de næste to år. 885 forældre til folkeskolebørn har deltaget i undersøgelsen fra Skole og Forældre.
OM NORDEA-FONDEN
Nordea-fonden har et almennyttigt og velgørende formål. Nordea-fonden støtter aktiviteter, der fremmer gode liv; aktiviteter, der er sunde for sjæl eller legeme. De har fokus på sundhed, motion, natur og kultur. Desuden støtter Nordea-fonden uddannelse, forskning og innovation – særligt inden for de fire fokusområder.
VOLLEY I SKOLEN I TAL
120 skoler deltager
Hver skole modtager 6 bolde og 3 volleyballnet til at stille op på skolens grønne områder
30 volleyballklubber er aktive deltagere i projektet
40.000 elever fra 3. og 5. klasse deltager i 75 kæmpe events i 30 forskellige byer
Nordea-fonden støtter med 2.150.000 kr.