Gentofte genindtager volleytronen efter syv års fravær

Gentofte Volley er dansk mester i volleyball efter overbevisende sejr over Middelfart i finaleserien. DM-titlen sikrer samtidig Gentofte The Double. DM, 3. kamp: Middelfart – Gentofte 0-3 (18-25, 18-25, 22-25)Lillebæltshallerne, Middelfart Efter tre år i træk med sølvmedaljer trådte Gentofte her til aften det sidste skridt op ad medaljeskamlen, da de på udebane i Middelfart…

:


Gentofte Volley er dansk mester i volleyball efter overbevisende sejr over Middelfart i finaleserien. DM-titlen sikrer samtidig Gentofte The Double.

DM, 3. kamp: Middelfart – Gentofte 0-3 (18-25, 18-25, 22-25)
Lillebæltshallerne, Middelfart

Efter tre år i træk med sølvmedaljer trådte Gentofte her til aften det sidste skridt op ad medaljeskamlen, da de på udebane i Middelfart vandt den tredje og dermed afgørende DM-finale foran 344 tilskuere.

”Jeg har det fantastisk lige nu. Jeg synes, at vi har rigtig godt styr på Middelfart igennem hele kampen. I dag modtager drengene rigtig godt, og vi laver ikke mange fejl. Vi tvinger Middelfart til at udfordre os i angrebet, men vi blokerer godt og lukker dem ned,” siger Gentoftetræner Martin Stenderup.

Fyn har ellers domineret dansk herrevolley de seneste ti år. Gentoftes finalemodstander Middelfart har vundet en enkelt gang guld, mens Marienlyst, som Gentofte ekspederede ud i semifinalen, har vundet DM-titlen otte gange. Sidste Gentoftetriumf var i 2007.

I aftenens finalekamp demonstrerede Gentofte-holdet atter dets store bredde og virkede i kontrol fra start til slut. Med sætcifrene 25-18, 25-18 og 25-22 tog Gentofte den tredje sejr på stribe over Middelfart i finaleserien og kan nu kalde sig danske mestre i volleyball 2015.

Hos Middelfart var skuffelsen til at tage og føle på:

”Jeg er meget skuffet, men det er et fair resultat, når man kigger på kampen. Gentofte har været et bedre hold end os i finaleserien. Jeg havde ønsket, at vi kunne have presset dem mere, men de laver meget få fejl. Tillykke til Gentofte med mesterskabet,” siger cheftræner Thomas Kröger.

De to hold fulgtes fint ad i 1. sæt, dog med Gentofte foran fra første bold og hele tiden et skridt foran. Middelfart åndede gæsterne i nakken ved 18-20, men så blev det ikke til flere fynske point, og Gentofte tog 1. sæt i finalen med 25-18.

Gentofte-mandskabet udstrålede generelt mere vilje og tro på DM-titlen end fynboerne, der virkede demotiverede i 2. sæt. Kun i glimt viste Middelfart, hvorfor de gik gennem grundspillet med blot et enkelt nederlag. Foran 16-8 ved den 2. tekniske timeout så Gentofte sig ikke tilbage og vandt sættet med 18-25.

I 3. sæt fik Middelfart deres første føring i kampen, da de kom foran 2-0. Det var dog kun et spørgsmål om tid, inden Gentofte igen tog teten – godt hjulpet på vej af de mange medrejsende Gentofte-supportere. De gæstende sjællændere var foran 8-6 ved den 1. tekniske timeout, 16-13 ved den 2. og sikrede sig sættet og dermed den samlede finalesejr med 25-22.

Med danmarksmesterskabet i hus har Gentofte vundet The Double i denne sæson, da de tidligere på sæsonen sikrede sig pokaltitlen.

Vinderbolden blev slået i gulvet af Gentoftes gennemslagskraftige Peter Trolle Bonnesen, som har haft rødglødende hænder i finaleserien. Diagonalspilleren har hamret ikke færre end 78 point hjem til Gentofte i finaleserien.

”Jeg er meget glad og meget træt. Det er så fedt, at vi vinder i tre sæt, så kan vi hurtigt komme hjem og fejre guldet,” siger Peter Trolle Bonnesen med et smil i en kort kommentar, inden holdkammeraterne hev ham tilbage til sejrsdansen og de ventende champagneflasker.

Resultater DM-finaler, herrer
15. april, 19:30: Middelfart VK – Gentofte Volley 2-3 (25-17, 21-25, 16-25, 26-24, 12-15)
17. april, 19:00: Gentofte Volley – Middelfart VK 3-0 (25-21, 26-24, 25-17)
21. april, 19:30: Middelfart VK – Gentofte Volley 0-3 (18-25, 18-25, 22-25)

Del nyhed

LÆS OGSÅ