Magtdemonstration sikrer Brøndbys volleydamer The Double

Brøndby sikrede sig her til eftermiddag danmarksmesterskabet i volleyball efter en magtdemonstration i tredje DM-finale mod Lyngby. Dermed sikrer Brøndby sig The Double. DM, 3. kamp: Brøndby – Lyngby 3-0 (25-13, 25-19, 25-12) Stadionhal 1, Brøndby I en feststemt Stadionhal 1 i Brøndby cementerede Brøndbys volleydamer sig i dag danmarksmesterskabet med en 3-0-sejr over Lyngby.…

:


Brøndby sikrede sig her til eftermiddag danmarksmesterskabet i volleyball efter en magtdemonstration i tredje DM-finale mod Lyngby. Dermed sikrer Brøndby sig The Double.

DM, 3. kamp: Brøndby – Lyngby 3-0 (25-13, 25-19, 25-12)
Stadionhal 1, Brøndby

I en feststemt Stadionhal 1 i Brøndby cementerede Brøndbys volleydamer sig i dag danmarksmesterskabet med en 3-0-sejr over Lyngby. Med DM-titlen i hus kan Brøndby prale af at have vundet The Double i denne sæson, da de tidligere hentede pokaltitlen til vestegnen.

Brøndby har været suveræne i finaleserien, hvor det blev til tre 3-0-sejre over Lyngby.

Det er andet år i træk, at volleydronningerne fra vestegnen vinder DM-titlen og tredje gang i dette årti, hvor Brøndby også har vundet sølv to gange og en enkelt bronzemedalje.

”Vi har læst Lyngby godt og vidste, hvordan vi skulle serve dem. De har nogle gode profiler, men vi har seks. Hele holdet leverer igen i dag. Det er måske det bedste hold, vi har haft nogensinde. Vi har trænet godt. Det er dejligt at fejre mesterskabet på hjemmebane,” siger Jens Bang, cheftræner for Brøndby.

DM-finalerne spilles bedst af fem kampe, og dermed blev dagens tredje finalekamp den sidste.

”Jeg er så glad. Lyngby kæmpede godt i 1. sæt, men så var det som om, at de gav op. Vi blev ved med at spille fokuseret. Vi kunne også spille mere frit, da vi var foran 2-0 i kampe. Det er en kæmpe forløsning, at alt det, vi har arbejdet med hele året, lykkes. Det er så fedt. Nu skal vi have champagne og feste,” siger Brøndby-anfører Eva Mielskov Bang.

Brøndby var overlegne i 1. først, hvor Brøndby-anfører og hæver Eva Mielskov Bang dirigerede de blåblusede tropper sikkert frem til gode angreb, som gang på gang fandt vej gennem Lyngbys noget utætte blokader til sætsejr 25-13.  

Brøndby kom hurtigt foran 3-0 i 2. sæt, og selvom Lyngby udlignede til 3-3, så kom de rødblusede gæster aldrig tættere på. Brøndby opbyggede en 5-pointsføring, som de kunne give lidt af, inden de lukkede sættet sikkert 25-19.

Tredje sæt var nærmest blot et spørgsmål om, hvor lang tid Brøndby skulle bruge på at vinde sættet og dermed kampen. Brøndby kom lynhurtigt foran 8-1, og det solide fundament kunne Lyngby ikke få til at smuldre. Brøndby vandt sættet med 25-12.

Topscorer for Brøndby blev Sarah Angelos med syv point, mens Mirjana Duric scorede flest point for Lyngby med 8.

Med dagens nederlag blev DM-finalen samtidig sidste kamp for Lyngbys cheftræner Michael Jensen. Lyngby annoncerede inden weekenden, at amerikaneren Fred Sturm, der i 2013 førte det danske herrelandshold til 1/8-finalen ved EM på hjemmebane, overtager roret i Lyngby.

”Finaleserien har været rigtig skuffende. Fokus har ikke været godt nok. Men vi skal ikke tage noget fra Brøndby, de havde svar på alt, hvad vi lavede. De spiller bare godt og stabilt og laver nærmest ingen fejl. Vi er ikke gode nok til at presse dem i finaleserien, og det er vi kede af,” siger Michael Jensen.

Resultater DM-finaler, damer
8. april, 19:00: Brøndby Volleyball Klub – Lyngby Volley 3-0 (25-19, 25-20, 25-14)
12. april, 16:00: Lyngby Volley – Brøndby Volleyball Klub 0-3 (22-25, 20-25, 19-25)
19. april, 13:00: Brøndby Volleyball Klub – Lyngby Volley, 3-0 (25-13, 25-19, 25-12)

Del nyhed

LÆS OGSÅ