Danmark taber efter flot indsats mod Polen

Efter gårsdagens underpræstation mod Frankrig skulle de danske volleydrenge i dagens kamp mod Polen vise, at de kunne levere noget bedre spil.  Danmark – Polen 0-3 (15-25, 20-25, 22-25) U19 EM, Kocaeli, Tyrkiet Ligesom i Frankrig-kampen kom Danmark godt fra start og fulgte med Polen til 12-12. Derefter fik polakkerne presset den danske modtagning, hvilket…

:


Efter gårsdagens underpræstation mod Frankrig skulle de danske volleydrenge i dagens kamp mod Polen vise, at de kunne levere noget bedre spil. 

Danmark – Polen 0-3 (15-25, 20-25, 22-25)
U19 EM, Kocaeli, Tyrkiet

Ligesom i Frankrig-kampen kom Danmark godt fra start og fulgte med Polen til 12-12. Derefter fik polakkerne presset den danske modtagning, hvilket gav Polen et forspring. Danmark kom aldrig ordentlig i gang igen, og det lignede lidt en gentagelse af 1. sæt fra gårsdagens kamp mod Frankrig.

Derudover blev hæver Mads Kyed Jensen skadet undervejs i sættet, og han blev erstattet med Anders Bay Als. Det danske U19-landshold kunne ikke følge med i 1. sæt og tabte 15-25.

I 2. sæt fik de danske drenge noget af en chokstart og var bagud 2-8 ved den første tekniske timeout. Undervejs fik danskerne genetableret noget bedre spil, og de forskellige spilleaftaler blev overholdt.

Polen foretog en del udskiftninger, og i takt med at de danske drenge holdte et godt servetryk og lagde stabile blokader, gik Danmark fra at være bagud med 7-16 til at få 20 point, men dog stadig tabe sættet.

Danmark kom igen hurtigt bagud i 3. sæt. Polakkerne havde en solid føring på 16-9, men de danske drenge formåede endnu en gang at finde det gode spil frem. 

I midten af sættet foretog Danmark en dobbelt udskiftning, hvor Simon Jørgensen blev skiftet ind på diagonalen i stedet for Kasper Helverskov. Mads Kyed var blevet ”lappet sammen” og erstattede Anders Bay. 

Med effektive server, fra bl.a. anfører Oscar Møllgaard, og stabilt blokade- og forsvarsspil, fik de danske drenge kæmpet sig tilbage i slutningen af sættet. Desværre rakte det ikke til en sætsejr, og Danmark tabte 3. sæt 22-25.

Nikolaj Hjorth udtalte efter kampen: ”I går spillede vi ikke godt. Men i dag mod Polen får vi blokket meget bedre, får samlet mere op i forsvaret og skaber derfor flere muligheder for at få point i vores transition. Vi får servet meget bedre, og det gør at vi kan få lagt en bedre blokade. Vores forsvar står også bedre, så vi også kan løbe efter boldene og få dem godt op i luften.”
 
Startopstilling:

Hæver: Mads Kyed Jensen
Kanter: Oscar Møllgaard og Nikolaj Hjort
Center: Simon Øster Ellegaard Andersen og Rasmus Mikelsons
Diagonal: Kasper Helverskov Petersen
Libero: Tobias Hougs Kjær

Del nyhed

LÆS OGSÅ