Her er U19-landsholdets EM-forventninger

De danske volleytalenter ser frem til at skulle prøve kræfter med Europas allerbedste nationer, når EM i Tyrkiet begynder i morgen. Frankrig, Polen, Italien, Serbien og Rusland. De danske EM-debutanter er havnet i det, der med en mild underdrivelse kan kaldes for ’Dødens gruppe’. Men de stærke modstandere dæmper ikke EM-forventninger hos de danske spillere,…

:


De danske volleytalenter ser frem til at skulle prøve kræfter med Europas allerbedste nationer, når EM i Tyrkiet begynder i morgen.

Frankrig, Polen, Italien, Serbien og Rusland. De danske EM-debutanter er havnet i det, der med en mild underdrivelse kan kaldes for ’Dødens gruppe’.

Men de stærke modstandere dæmper ikke EM-forventninger hos de danske spillere, som i går ankom til Kocaeli i Tyrkiet, hvor de spiller sine gruppekampe.

”Jeg ser frem til at lære en masse og opleve volleyball på et ekstremt højt niveau. Jeg glæder mig især til at se de andre hold og selvfølgelig til at spille mod dem. Jeg vil gerne kunne se tilbage på EM med en følelse af, at det har været sjovt, og vi har spillet, så godt vi kunne. Vi har aldrig før mødt så stærke modstandere, så det vigtigste er, at vi yder vores og tager udfordringen med rejst pande og et smil på læben,” siger hæver Mads Kyed Jensen.

Kantspiller Mathias Engedal Brix Olesen ser også frem til den store oplevelse:

”Jeg glæder mig til at opleve stemningen omkring et EM, at repræsentere Danmark i så stor en sammenhæng og at få oplevelsen sammen med lige præcis dette hold. Derudover bliver det fedt at spille imod de bedste U-landshold i Europa, såsom Rusland, Polen og Italien,” siger han.

I løbet af de næste dage finder vi ud af, om det kan blive til nogle artige overraskelser fra de danske hænder. U19-landsholdet er i hvert fald klar til at give alt, fortæller kantspiller Nikolaj Hjorth:

”Et godt EM for mig vil være, at vi spiller op til vores niveau – hvad end det så medfører af resultater. Jeg vil ikke forlade Tyrkiet med en følelse af, at vi godt kunne have slået et hold, men ikke gjorde det. Til gengæld er det også okay, hvis vi har spillet rigtig godt, men vores modstandere bare var bedre.”

Danmarks EM-kampprogram
4. april, 19.30: Frankrig – Danmark
5. april, 17.00: Danmark – Polen
6. april, 14.30: Italien – Danmark
8. april, 19.30: Serbien – Danmark
9. april, 19.30: Rusland – Danmark

Læs meget mere om U19-landsholdet og EM i Volleyball Magasinet her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ