Dansk Volleyball Forbund afviser Brøndby-protest

Der er nu truffet afgørelse i protestsagen, som Brøndby nedlagde efter 2. semifinaleopgør mod Holte den 17. marts. Dansk Volleyball Forbund afviser protesten. Efter 2. semifinale opgør mellem Holte og Brøndby i Volleyligaen nedlagde Brøndby protest mod afviklingen af kampen i Holtehallen. Protesten går på, at Holte uretmæssigt blev tildelt to ekstra point i femte…

:


Der er nu truffet afgørelse i protestsagen, som Brøndby nedlagde efter 2. semifinaleopgør mod Holte den 17. marts. Dansk Volleyball Forbund afviser protesten.

Efter 2. semifinale opgør mellem Holte og Brøndby i Volleyligaen nedlagde Brøndby protest mod afviklingen af kampen i Holtehallen.

Protesten går på, at Holte uretmæssigt blev tildelt to ekstra point i femte sæt.

Videooptagelser viser, at Holtes tredje point i 5. sæt falder i forbindelse med en timeout, hvor der tilsyneladende blev trykket på en forkert tast. Det syvende point bliver tildelt Holte på samme tid, som Brøndby får tildelt point nummer ni efter at have vundet en bold.

Sagen har nu været til behandling i Dansk Volleyball Forbund turneringsudvalg, hvor det er besluttet at afvise protesten med henvisning til, at protesten ikke er afgivet i henhold til regulativet.

Regulativerne foreskriver, at Brøndby skulle have nedlagt protest umiddelbart i forbindelse med hændelsen, hvilket ikke skete. Baggrunden for regulativet er at sikre, at eventuelle fejl kan blive registreret under kampen, således at disse kan rettes løbende. Det vil have uoverskuelige konsekvenser, hvis alle kampe kan kræves genoplukket i forhold til efterfølgende analyser, videodokumentation etc.

De internationale spilleregler foreskriver, at kampen afsluttes, når den endelige kamprapport underskrives af dommere og begge holds anførere.

Der er tale om en menneskelig fejl, som blev overset af kampens sekretærer og dommere. Brøndby bemærkede fejlen, men nedlagde ikke protest i umiddelbar forlængelse af hændelsen. Havde Brøndby gjort dette, ville det med stor sandsynlighed have ledt til, at fejlen kunne være blevet rettet i tide.

En lignende afgørelse blev truffet i kampen mellem Middelfart og Gentofte i herrernes Volleyliga i 2012.

Dansk Volleyball Forbund beklager meget sagen og henstiller generelt alle involverede officials, dommere samt de to deltagende hold om at skærpe opmærksomheden på disse forhold, så lignende hændelser ikke opstår fremover.
 
Dermed er stillingen 1-1 i kampe. Semifinaleserien fortsætter på lørdag i Brøndbyhallen. Der spilles bedst af fem kampe.

Del nyhed

LÆS OGSÅ