Spil med omtanke

Spillekulturen i Danmark og alle andre steder i verden er under kraftig forvandling. Fra tilsyneladende at have været et sjovt og harmløst marked, har det udviklet sig til også at være en kæmpe forretning med masser af gråzoner, faldgruber og direkte kriminelle skyggesider. Dansk Volleyball Forbund er ikke imod, at der bettes på volleyballkampe. Det…

:


Spillekulturen i Danmark og alle andre steder i verden er under kraftig forvandling. Fra tilsyneladende at have været et sjovt og harmløst marked, har det udviklet sig til også at være en kæmpe forretning med masser af gråzoner, faldgruber og direkte kriminelle skyggesider.

Dansk Volleyball Forbund er ikke imod, at der bettes på volleyballkampe. Det er både godt for sporten og spændingen. Men der er behov for at præcisere reglerne, så der ikke opstår uheldige eller ulovlige situationer.

”Det vil være naivt at tro, at de negative sider af betting kun foregår i andre idrætsgrene. Dansk Volleyball Forbund kan frygte, at der også i dansk volleyball kan foregå ting som er på grænsen af det lovlige, eller over denne grænse,” siger Mikael Trolle, sportsdirektør i Dansk Volleyball Forbund.

”Desuden kan der nemt på det individuelle plan forekomme negative effekter, hvor en uhensigtsmæssig spilleadfærd kan føre til direkte ludomani og/eller tab af fokus på ens egen idrætspræstation,” siger han.

Undersøgelser fra Center for Ludomani viser, at allerede fra 13-14 års alderen begynder specielt drenge at spille og er derfor allerede fra denne alder i farezonen. I den anden ende af skalaen viser andre undersøgelser, at 1/3 af de danske professionelle fodboldspillere vurderer sig selv til at have et spilleproblem.

Tjek op på reglerne
Dansk Volleyball Forbund opfordrer derfor alle i dansk volleyball til at læse DIF’s vejledning på området grundigt igennem og være specielt opmærksom på disse punkter:

Tilsvarende former for ”uetisk adfærd” er også omfattet af reglerne og dermed forbudt:
Misbrug af intern viden, fx ved at videregive oplysninger, der kan udnyttes i forbindelse med spil (betting)
• Spil på egen konkurrence, også selvom der spilles på sejr
• Modtagelse af gaver, der ikke hænger naturligt sammen med den pågældende idrætskonkurrence

Dansk Volleyball Forbund tror og håber på, at vi ved fælles opmærksomhed og betænksomhed, kan minimere antallet af uheldige episoder i volleyball.

Læs mere på DIF’s hjemmeside om matchfixing her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ