Fremtidens volleyballstjerner skriver historie med kvalifikation til EM

Det danske U19-herrelandshold i volleyball har sensationelt kvalificeret sig EM-slutrunden i Tyrkiet senere i år. Det er første gang nogensinde, at et dansk ungdomshold i volleyball har kvalificeret sig til EM. Syv timer og 26 minutter. Så lang tid blev det danske U19-landshold holdt på pinebænken, inden det europæiske volleyballforbund CEV sent søndag aften endelig…

:


Det danske U19-herrelandshold i volleyball har sensationelt kvalificeret sig EM-slutrunden i Tyrkiet senere i år. Det er første gang nogensinde, at et dansk ungdomshold i volleyball har kvalificeret sig til EM.

Syv timer og 26 minutter. Så lang tid blev det danske U19-landshold holdt på pinebænken, inden det europæiske volleyballforbund CEV sent søndag aften endelig kunne bekræfte, at Danmark er blandt de 12 nationer, som skal spille U19 EM i Tyrkiet senere i år.

”Puha, det var en lang aften. Alle spillere og trænere havde siddet i mange timer og trykket på opdateringsknappen. Da vi endelig fik besked om, at vi var kvalificeret, blev der delt krammere ud,” siger landstræner Thomas Skifter Bertelsen.

”Det er svært at beskrive glæden, som er en blanding af stolthed og forløsning – alle følelserne væltede op i en. Min næste tanke var, hvordan vi kan optimere holdet frem til EM. Nu skal vi ned på jorden og tilbage i arbejdstøjet,” siger han.

Den lange ventetid skyldtes, at de unge danske talenter efter en række stærke præstationer sluttede på 2. pladsen i kvalifikationsgruppe F. Mens gruppevinderne var direkte videre til EM, var det kun de tre bedste 2’ere i de otte kvalifikationspuljer, som bookede en EM-billet.

Danmark havde vundet sin sidste puljekamp søndag klokken 16.15 og måtte tålmodigt vente på, at de sidste kampe i de øvrige puljer skulle færdigspilles, inden den bedste 2’er kunne findes.

Klokken 23.41 søndag aften kom beskeden fra CEV så endelig: Danmark var den 2. bedste 2’er i de 8 kvalifikationspuljer og dermed blandt de blandt de 12 nationer, som skal spille U19 EM den 4.-12. april i Tyrkiet.

Sportsdirektør i Dansk Volleyball Forbund Mikael Trolle er naturligvis begejstret for EM-kvalifikationen:

”Det er en helt fantastisk præstation af dette talentfulde ungdomslandshold. Det er helt uvirkeligt, at Danmark er med blandt de 12 hold, som spiller U19 EM i Tyrkiet til april. Der skal lyde et stort tillykke til spillerne og staben for at gå hele vejen, og til alle de ungdomstrænere og ledere ude i klubberne og i DVBF, som har lavet et helt eminent arbejde med at udvikle alle disse spillere,” siger han.

Kvalifikationen til U19 EM kom på plads efter tre stærke præstationer i kvalifikationen. I første kamp formåede de unge danskere som det eneste hold i puljen at vinde et sæt mod de suveræne værter fra Bulgarien 1-3 (25-23, 23-25, 11-25, 17-25), inden det blev til overbevisende sejre over først Portugal med 3-0 (25-23, 25-20, 25-10) og derefter Slovenien (25-19, 25-17, 29-27).

Danmark blev EM-kvalifikationens bedst blokerende hold med 3,5 blokadepoint pr. sæt.

De øvrige nationer til U19 EM er Bulgarien, Frankrig, Italien, Polen, Serbien, Spanien, Tjekkiet, Tyrkiet, Tyskland, Rumænien og Rusland. Der trækkes lod til EM-puljerne på torsdag den 15. januar.

2015 er generelt skudt suverænt i gang for dansk volleyball. I årets første weekend vandt både det danske herrelandshold samt det danske U20 damelandshold Novotel Cup i Luxembourg med sejre i samtlige kampe.  

U19 landsholdet består af:
Rasmus Mikelsons (Gentofte Volley)
Kasper Helverskov Petersen (DHV Odense)
Mathias Engedal Brix Olesen (Hvidovre Volleyballklub)
Anders Bay Als (DHV Odense)
Martin Hjuler (Kolding Volleyballklub)
Nikolaj Hjorth (DHV Odense)
Adam Ellegaard Bager (Hvidovre Volleyballklub)
Tobias Hougs Kjær (Gentofte Volley)
Mathias Spendrup Petersen (Hvidovre Volleyballklub)
Simon Øster Ellegaard Andersen (Middelfart VK)
Oscar Møllgaard (Gentofte Volley)
Frederik Bo Dahl (Gentofte Volley) 

Del nyhed

LÆS OGSÅ