Danmark DU20 taber til et bedre og mere fokuseret hold fra Østrig

(11-25, 20-25, 25-22, 23-25) Efter en god kamp mod Bulgarien i går havde U20 brugt tiden på at forberede sig på kampen mod Østrig. Østrigernes to kampe mod Bulgarien og Tjekkiet havde givet god information om hvad DU20 holdet skulle være opmærksomme på og planen var derfor lagt. En ting er imidlertid planer noget helt…

:


(11-25, 20-25, 25-22, 23-25)

Efter en god kamp mod Bulgarien i går havde U20 brugt tiden på at forberede sig på kampen mod Østrig. Østrigernes to kampe mod Bulgarien og Tjekkiet havde givet god information om hvad DU20 holdet skulle være opmærksomme på og planen var derfor lagt. En ting er imidlertid planer noget helt andet er udførelse, hvilket det danske hold måtte sande i første sæt og kæmpede med hele kampen.

Første sæt starter rigtig skidt for det danske hold og Østrig kommer foran 0-5, 3-8 og 5-16. I denne periode vil Østrig det meget mere end DU20 holdet og det bliver straffet med det samme på dette niveau. Aftaler holdes ikke og der investeres slet ikke energi nok i kampen. Østrig derimod spiller godt, men gør som sådan ikke noget Danmark ikke er forberedte på – holdet formår bare ikke at løse opgaverne.

Fra starten af andet sæt bliver det danske spil gradvist bedre, men for hver god aktion følger der gerne to til tre dårlige. Holdets niveau svinger derfor meget fra bold til bold og det er ellers denne situation holdet har været god til at minimere i de foregående kampe. Østrig formår derfor at slå et hul midt i sættet og bringer sig foran 13-19 og 14-21 inden Danmark får pyntet på resultatet i slutningen af sættet. Isabel Fugmann kommer ind midt i sættet og giver en god energi til holdet og hun fortsætter inde fra starten af tredje sæt.

I tredje sæt tager det danske hold endnu et lille skridt frem, blandt andet ført frem af gode modtagninger og godt forsvarsspil af Laura Brix. Der kæmpes fortsat med at holde aftalerne i blokaden, men da Østrig falder i niveau formår det danske hold at trække fra midt i sættet og holde føringen til den første sætsejr.

Fjerde sæt bliver tæt med Østrig som det toneangivende hold igennem det meste af sættet. Danskerne har arbejdet sig tættere på det spil holdet leverede i gårsdagens kamp, men i sidste ende er det ikke nok da Østrig tager et step op i forhold til tredje sæt og lukker sættet og dermed kampen.

Det danske hold formår ikke at tage niveauskridtet i forhold til det østrigske hold, der udspiller og udcoacher Danmark.

Dansk topscorer bliver Amalie Owie med 19 point og kampens spiller bliver Laura Brix.

Så er ungdomslandsholdsårgangen 96-97 overstået. Det har været en talentfuld årgang, der tog en del skridt i denne landsholdsperiode. Med turneringssejren i Luxembourg på flot spil, og et stigende niveau imod både Tjekkiet og Bulgarien, er det skuffende at slutte af på denne måde imod Østrig.

Holdet har dog formået at løfte eget spil, og stabilisere sig til niveauspringende.

Til tider har det virket som om, at det eneste der manglede var 10 cm springhøjde på kanterne, for alt andet var på niveau med de andre landshold. De tekniske og taktiske evner, samt bundniveauet var solidt, og skabte et fundament for at præstere på dette niveau. Havde vi haft 3-4 uger mere, så var topniveauet sikkert fulgt efter.

Det har været lærerigt og forhåbentlig får dansk volleyball bedre spillere i fremtiden af denne landsholdsperiode.  

Del nyhed

LÆS OGSÅ