Forrygende Start til trods for samlet nederlag til HU19 i Sofia

Bulgarien – Danmark HU19 (23-25, 25-23, 25-11, 25-17) HU19 leverer en stor præstation mod værterne fra Bulgarien, som desværre ikke er nok til en samlet sejr. Dagens kamp var mod de bulgarske værter, et hold HU19 mandskabet intet kendskab havde til trods ihærdige forsøg på at finde video med mere via scout netværket i Europa.…

:


Bulgarien – Danmark HU19

(23-25, 25-23, 25-11, 25-17)

HU19 leverer en stor præstation mod værterne fra Bulgarien, som desværre ikke er nok til en samlet sejr.

Dagens kamp var mod de bulgarske værter, et hold HU19 mandskabet intet kendskab havde til trods ihærdige forsøg på at finde video med mere via scout netværket i Europa. Eneste information var et kort glimt af deres træning i formiddags og det er uden tvivl det mest fysiske hold i denne runde.

Det danske hold havde lavet nogle få men klare aftaler om hvad vi gerne ville med eget spil og i forhold til blok og forsvar.  De danske drenge starter fint og viser god tålmodighed og efter vi indlednings er kommet bagud med et par point æder holdet sig langsomt ind på bulgarerne med gode stabile modtagninger fra bl.a. libero Mathias Petersen og flot varieret angrebsspil fra hæver Anders Als samt at holdet i denne periode spiller med få fejl.

De to centerspillere Kasper Helverskov o g Simon Andersen virkelig sætter sig i gennem på midten og åbner for vores kanter og herforuden begynder de danske server at bide på den bulgarske modtagning og dermed skabe gode muligheder for blok og forsvar, hvor igen de to center i samarbejde med især Rasmus Mikelsons der til lejligheden er omskolet til diagonal får lukket effektivt ned for modstanderens kant angreb. Selvom det er tæt til sidst står holdet distancen og med gode sideout angreb fra Oscar Møllgaard lukkes sættet til 25-23.

De gode takter og det fine spil tager med til andet sæt, holdene følges ad fra starten af og det danske hold har fortsat stor effekt i eget angreb og blok/forsvaret justeres hurtigt når bulgarerne ændrer eller forsøger nye udveje. Desværre formår Bulgarien som i dette sæt at holde sig foran med et to point hele tiden. Men det danske mandskab arbejder hele tiden sten hårdt på at være inde i kampen og mod slutningen få holdet da også de break point muligheder der er brug for, men i modsætning til første sæt har vi ikke helt marginalerne med os og sættet tabes 23-25.

Om det var den tætte afslutning med negativt fortegn der gjorde udslaget til tredje sæt skal være usagt, men det blev en kold spand vand i hovedet på de danske drenge og en hurtig afklapsning på 25-11, hvor holdet bliver fanget i en enkelt rotation og til trods for en indskiftning af modtagningsspecialisten Tobias Kjær og et hæver bytte med Martin Hjuler lykkes det aldrig rigtig at finde rytme og takterne fra kampens to første sæt.

Mellem tredje og fjerde sæt giver holdet hinanden håndslag på at det skal være anderledes i næste sæt og det er igen et fokuseret mandskab der går på banen.  Holdet kommer dog hurtigt bagud som i andet sæt men alle mand arbejder godt for sagen, men det er tydeligt at det bulgarske mandskab har overtaget nu og ikke mindst fysisk så trods flere tilløb til at indhente modstanderen lykkes det aldrig rigtig at komme helt tæt på og Bulgarien vider sikkert sættet 25-17 og dermed kampen 3-1.  

Det er positiv, at holdet i fjerde sæt spiller sig væsentlig op i forhold til tredje sæt.

Topscore bliver Oscar Møllgaard med 16 point og det er endvidere værd at bemærke, at holdet præsterer 11 blokade vindere mod Bulgariens 8. Dog sniger der sig i de sidste sæt for mange fejl ind så vi laver dobbelt så mange som Bulgarien hvor det i de to første sæt var omvendt.

Næste opgave er en mere kendt modstander nemlig Portugal som holdet sidst mødte i juleturneringen i Spanien. Drenge er smidt i seng, så de kan være klar og frisk mens trænerteamet med scoutmand Mads Kaastrup er i gang med afkode det portugisiske mandskabs spil- Portugal slog tidligere på dagen Slovenien med 3-1.

Startopstilling
Hæver: Ander Als
Kanter: Oscar Møllgaard og Nikolaj Hjort
Center: Simon Øster Ellegaard Andersen & Kasper Helverskov
Diagonal: Rasmus Mikelsons
Libero: Mathias Spentrup Petersen

Del nyhed

LÆS OGSÅ