DU20 leverer en stor præstation mod Bulgarien, som desværre ikke er nok til sejr.

(20-25, 20-25, 25-27) I dagens kamp skulle DU20 op mod Bulgarien, som i går kæmpede hårdt for at vinde 3-2 over Østrig. Bulgarerne er et meget fysisk hold, som slår og server rigtig godt, men til gengæld kæmper i deres modtagning og forsvar. Det danske hold var godt forberedte på det bulgarske spil og formår…

:


(20-25, 20-25, 25-27)

I dagens kamp skulle DU20 op mod Bulgarien, som i går kæmpede hårdt for at vinde 3-2 over Østrig. Bulgarerne er et meget fysisk hold, som slår og server rigtig godt, men til gengæld kæmper i deres modtagning og forsvar. Det danske hold var godt forberedte på det bulgarske spil og formår at spille en fantastisk transitionskamp med mange point i egen serv. Det er den bedste præstation af DU20 holdet i denne omgang og et stort skridt frem i forhold til gårsdagens kamp mod Tjekkiet.

Første sæt starter tæt, hvor der side-outes fint fra begge sider. Ved 8-8 får Bulgarien imidlertid slået et lille hul og kommer på 8-11. Danmark får dog hurtigt kontakt igen ved 10-11 og 11-12, men her slår Bulgarien endnu et hul og kommer foran 18-13. Denne føring formår danskerne ikke at hente og Bulgarien tager sættet 25-20. Danskerne kæmper i modtagningen, hvilket gør at Bulgarien får nogle lette point i egen serv. Så snart DU20-holdet kommer til angreb er det modsat holdets tidligere kampe dog med stor effekt. DU20 holdet går derfor ind til andet sæt med følelsen af at kan der komme styr på modtagningen så kan holdet sagtens tage det sidste skridt og en sætsejr.

Danmark kommer godt fra start i andet sæt og kommer hurtigt i front 7-2 og 9-4. Via gode server får danskerne presset den bulgarske hæver væk fra nettet, hvilket giver gode forudsætninger for vores transitionsspil. Godt forsvarsspil af blandt andre Laura Brix og gode hævninger fra Nikoline Mogensen gør at vores kanter har gode forudsætninger for at vinde boldene. Bulgarien formår imidlertid hurtigt at komme tilbage og får kontakt ved 13-13 og trækker herefter fra til 15-18. I denne periode tages der et par dårlige valg i angrebet og Bulgarien formår modsat at vinde et par angrebsbolde. Det er netop i situationer som disse det danske hold er ekstra opmærksomme på at holde sig til konceptet uden at forcere spillet. Det lykkes i første omgang og gør at der bliver kontakt igen ved 18-18, men herfra faldet det danske spil og bulgarerne lægger et tryk danskerne ikke kan stå imod.

Holdene følges ad fra starten af tredje sæt og det danske hold har fortsat stor effekt i eget angreb. Forsvaret justeres hurtigt når bulgarerne ændrer og det danske hold formår at holde Bulgariens største stjerne nede på en meget lav angrebseffektivitet og en for hende lav kill-procent på 30 %. Desværre formår Bulgarien som i de to første sæt at trække fra efter anden tekniske timeout. De kommer derfor frem til første matchbold ved 20-24. Denne overlever det danske hold og Mette Breuning går til serv og Paulina Hougaard-Jensen kommer frem til nettet. Mette server sikkert og det giver muligheder for at få sat en god blok. Denne opskrift bringer holdet op på 24-24 inden en servefejl giver Bulgarien deres anden matchbold. Denne overleves også, men tredje gang går den ikke og Danmark DU20 må se sig slået 3-0.

Det danske hold har stor ære af kampen og formår i næsten hele kampen at holde sig i en zone med meget få fejl. Samtidigt øges antallet af vundne bolde i forhold til gårsdagens kamp og det gør at der pludselig ikke er ret langt op til et hold som endte som nummer 5 til u19 EM sidste år.

Danmarks topscorer blev Amalie Owie med 11 point, mens kampens spiller var Nikoline Mogensen som formåede at få meget ud af både gode og svære situationer.

I morgen spiller holdet sidste kamp mod Østrig kl. 15.00.

Del nyhed

LÆS OGSÅ