Danmark DU20 taber 3-0 til et stærkt tjekkisk hold

(17-25, 27-29, 10-25)DU20 holdet var i deres første kamp ved VM-kvalifikationen oppe mod værterne fra Tjekkiet. Det tjekkiske hold blev nummer 6 til EM for U19 sidste år og viste sig som forventet at være et rigtig stærkt hold på en stemningsfyldt hjemmebane. Det danske hold var fra starten indstillet på den store modstand, og…

:


(17-25, 27-29, 10-25)

DU20 holdet var i deres første kamp ved VM-kvalifikationen oppe mod værterne fra Tjekkiet. Det tjekkiske hold blev nummer 6 til EM for U19 sidste år og viste sig som forventet at være et rigtig stærkt hold på en stemningsfyldt hjemmebane. Det danske hold var fra starten indstillet på den store modstand, og formåede at holde fast i holdets eget koncept langt hen i kampen.

I første sæt følges holdene ad til første tekniske timeout, hvorefter Tjekkiet formår at trække lidt fra. Det danske hold har i denne periode svært ved selv at vinde boldene, og modsat har tjekkerne stor effekt i deres angrebsspil, som gør det svært for det danske forsvar. Tjekkerne vinder derfor to point, hver gang Danmark tager et, hvilket giver sætsejr på 17-25 til Tjekkiet.

I andet sæt kommer det danske hold rigtig fint fra start. Holdet får bedre fat i blok/forsvar og formår samtidigt at serve godt. Holdet kommer dermed først til 8, hvorefter holdene følges ad til 12-12. Her bliver DU20-holdet fanget i en enkelt opstilling hvor Tjekkiet tager 9 point i streg. Det danske kæmper sig tilbage bold for bold og tager først 3 point i Amalie Owies serv, herefter 3 mere i Pauline Hougaard-Jensens serv. Samtidigt sideouter DU20 holdet godt og Nanna Mølgård går til serv ved stillingen 19-23. Her fanger danskerne Tjekkiet med deres bedste angriber i bagkæden og via godt transitionsspil får DU20 kæmpet sig frem til sætbold ved 24-23. Den overlever Tjekkiet, men DU20 får 2 chancer mere som de desværre ikke får udnyttet. Tjekkiet får deres første sætbold ved 27-26, som afværges af et godt angreb af Amalie Owie, men anden gang blokeres hun og Tjekkiet vinder sættet 27-29.

I tredje sæt går luften desværre ud af det danske hold og tjekkerne får let ved at vinde boldene. Tjekkiet sideouter hver gang og da DU20 samtidigt kæmper med egen sideout trækker Tjekkiet hurtigt fra og vinder nemt sættet 25-10.

På nær udfaldet midt i andet sæt er spillet i de to første sæt langt hen af vejen som holdet gerne vil spille. Holdet ligger med en lav fejlprocent og tjekkerne skal selv vinde deres point. Holdets topscorer blev Nanna Mølgård med 8 point.

Dagen spiller blev Mette Breuning.

I morgen gælder det Bulgarien, som i deres første kamp vandt 3-2 over Østrig. Kampen spilles kl. 15.

Del nyhed

LÆS OGSÅ