Herrelandsholdet sled sig til en 3-2 sejr mod Norge i Novotel Cup

Det danske herrelandshold afslutter søndag aften nytårsturneringen Novotel Cup i Luxembourg. Turneringen, der omfatter kampe mod Schweiz, Island, Norge og værterne Luxembourg, bruges som en midtvejsevaluering af herrelandsholdet, før årets store udfordring European League der spilles i juli-august 2015. Efter de overbevisende 3-0 sejre i holdets to første kampe mod henholdsvis Schweiz og Island, spillede…

:


Det danske herrelandshold afslutter søndag aften nytårsturneringen Novotel Cup i Luxembourg. Turneringen, der omfatter kampe mod Schweiz, Island, Norge og værterne Luxembourg, bruges som en midtvejsevaluering af herrelandsholdet, før årets store udfordring European League der spilles i juli-august 2015.

Efter de overbevisende 3-0 sejre i holdets to første kampe mod henholdsvis Schweiz og Island, spillede herrelandsholdet her til morgen mod Norge. Det blev som ventet en lang og lige kamp, hvor Danmark sled sig til en 3-2 sejr (25-22, 19-25, 26-28, 25-17, 15-7). Statistik for kampen er vedhæftet som foto.

Med sejren bevarede herrelandsholdet muligheden for at vinde turneringen, hvor finalen spilles i aften kl. 20.00 mod værterne fra Luxembourg. Kampen kan ses på livestream: http://www.rtl.lu/sport/593927.html?_x_preview=1

Norge, som er kendetegnet ved mange store og teknisk dygtige spillere, voldte Danmark mange kvaler igennem store dele af kampen. Danmark havde i starten svært rigtig at finde rytmen i serv og blokade, ligesom transitionsspillet ikke ville hænge optimalt sammen.

Heldigvis var egen modtagning stabil, hvilket gjorde at der kunne afvikles mange angreb over centerspillerne, som med stor autoritet scorede mange points. Midtvejs i kampen, hvor Danmark efter en føring på 23-20 alligevel tabte sætte 26-28, var frustrationerne store. Norge kom på 2-1 i sæt, og i samme periode måtte Steen Sørensen, efter meget fint spil, forlade banen med en forstuvet fod.

Men pludselig tog kampen den ønskede drejning og holdets blokadespil blev markant forbedret. Holdet sluttede den afsluttende tiebreak fremragende med en føring på 12-2 før sættet blev lukket 15-7. I denne periode satte holdet ikke et ben forkert og alt lykkedes. Flot af herrelandsholdet at kæmpe sig ud af holdets vanskeligheder og kæmpede sig til en meget vigtig sejr.

“Jeg var ekstremt frustreret under flere dele af kampen. Vi havde virkelig mange muligheder for at kontrollere kampen, men formåede ikke helt at udnytte disse. Det skal vi virkelig have ændret til finalen i aften. Jeg tror også at min coaching bar præg af dette, og der var bestemt perioder hvor jeg vist nok ikke var helt konstruktiv nok. Men jeg må kreditere holdet for at rejse sig da det så alle værst ud, kæmpe sig videre i kampen, til vi pludselig befandt os i en paradis tilstand hvor alt bare lykkedes for os. Det var en dejlig forløsning og giver os tro på at vi, på trods af denne tidlige formiddagskamp mod Norge, kan spille en rigtig god finale i aften”, udtaler landstræner Mikael Trolle.

Nu vil holdet forsøge at restituere så meget så muligt, for at blive helt klar til kampen mod Luxembourg kl. 20.00. Kampen spilles i det imponerende og arkitektoniske mesterværk Coque, som forventes totalt udsolgt. En spændende oplevelse for det danske herrelandshold. Kampen mod Luxembourg kan ses på livestream her: http://www.rtl.lu/sport/593927.html?_x_preview=1

 Livescore samt resultater fra de øvrige kampene kan ses her:  

http://live.flvb.lu/online/www/home/FRE/index.html

http://www.flvb.lu/online/www/content/national/17/226/37398/37510/37516/FRE/index.html

Del nyhed

LÆS OGSÅ