Brøndby booker billet til pokalfinalen efter powersejr over Lyngby

Der var sprængfarlige smash i luften, da Brøndby besejrede Lyngby med 3-1 i en tempofyldt 2. semifinale ved Final Four. Final Four, semifinale: Lyngby – Brøndby 1-3 (25-20, 10-25, 21-25, 16-25) Frederiksberg Hallen De forsvarende danmarksmestre Brøndby havde revanche til gode, da de tørnede sammen med Lyngby i dagens 2. semifinale ved Final Four i…

:


Der var sprængfarlige smash i luften, da Brøndby besejrede Lyngby med 3-1 i en tempofyldt 2. semifinale ved Final Four.

Final Four, semifinale: Lyngby – Brøndby 1-3 (25-20, 10-25, 21-25, 16-25)
Frederiksberg Hallen

De forsvarende danmarksmestre Brøndby havde revanche til gode, da de tørnede sammen med Lyngby i dagens 2. semifinale ved Final Four i Frederiksberg Hallen. Lyngby vandt for små tre uger siden 3-2 over holdet fra Vestegnen i Volleyligaen.

Og den præstation så Lyngby-mandskabet ud til at være opsatte på at gentage. Lyngby tog deres første føring ved 4-3 og slap den ikke på noget tidspunkt i 1. sæt. Brøndby var godt nok på 16-16, men hele de sortblusede Lyngbyhold bidrog til pointscoringen og lukkede kørte sættet hjem med 25-20.

Brøndbytræner Jens Bang gav sit hold en ordentlig opsang i pausen, og det var et forvandlet Brøndby-hold, som satte sig tungt på 2. sæt. De blåblusede brøndbyspillere fandt samtlige huller i Lyngbys blokader og ført an af trioen Trine Kjelstrup, Desiree Ates (topscorer med 19 point) og Amt Town hamrede Brøndby sig på blot 19 minutter til en sætsejr på 25-10.

Kampen blev tæt igen i 3. sæt, hvor Lyngby efter at have været bagud udlignede til 12-12 på endnu en god aktion af deres serbiske angrebses Mirjana Duric. Brøndby havde dog et lille overtag, og med syv point fra Trine Kjelstrups hænder bragte holdet fra Vestegnen sig foran 2-1 i sæt efter at have vundet 3. med 25-21.

Lyngbys store udfordring i denne sæson har været forsvarsspillet, og det kom til udtryk igen i 4. sæt, hvor flere gode server af Brøndbys Eva Bang voldte Lyngsbymandskabet store problemer. Til gengæld er Lyngby uhyggelige i offensiven, hvor Mirjana Duric, Brooke Seaman og Deprece Washington er konstante trusler. Den balancegang tippede til Brøndbys favør i 4. sæt, hvilket resulterede i en 25-16 sejr og dermed 3-1 i sæt.

Brøndby er dermed klar til pokalfinalen i morgen klokken 14.00, hvor de møder Holte – en gentagelse af pokalfinalen i 2012 og 2011.

Jens Bang, cheftræner Brøndby:
”Det er en rigtig skøn fornemmelse lige nu. Det er fantastisk at have Trine Kjelstrup tilbage fra Tyskland. Hun spillede diagonal dernede, men vi har aldrig brugt hende på den position før. Det gjorde hun fantastisk i dag, og det gjorde forskellen. Vi har mødt Holte i finalen rigtig mange gange før, så det kan både blive en dreng og en pige,” siger han.

Trine Kjelstrup, Brøndby:
”Det er virkelig fedt at være tilbage i Brøndby. Jeg kommer hjem til nogle rigtig gode piger, og der er en rigtig god stemning på holdet. Vi kommer ind i et rigtig godt flow på holdet, og når vi rammer det, så stopper vi ikke. Hvis vi spiller med så meget power som i dag, så er vi ustoppelige. Men Holte er kendt for at lave få fejl, så det kan blive en uhyggelig tæt finale,” siger hun. 

Del nyhed

LÆS OGSÅ