Få helt styr på de nye stillings-regler

Godt halvvejs inde i sæsonen er der nogle steder opstået tvivl om, hvad stillingen egentlig er. Tvivlen skyldes en regelændring fra det europæiske forbund CEV, som trådte i kraft inden sæsonen. Få forklaringen og den korrekte stilling her. Inden denne volleyballsæson begyndte, vedtog CEV, at antallet af vundne kampe går forud for point. Det betyder,…

:


Godt halvvejs inde i sæsonen er der nogle steder opstået tvivl om, hvad stillingen egentlig er. Tvivlen skyldes en regelændring fra det europæiske forbund CEV, som trådte i kraft inden sæsonen. Få forklaringen og den korrekte stilling her.

Inden denne volleyballsæson begyndte, vedtog CEV, at antallet af vundne kampe går forud for point. Det betyder, at Hold A kan ligge lavere rangeret i tabellen end Hold B, selvom Hold A har flere point end Hold B.

Dette gør sig fx gældende i herrernes Volleyliga, hvor Hvidovre VK efter 7 kampe indtager 5. pladsen med 5 sejre, 2 nederlag og 13 point. På 6. pladsen ligger Ishøj, der har 4 sejre, 3 nederlag og 14 point.

Ishøj har flere point grundet to 2-3-nederlag, men da det er antallet af vundne kampe, der vægter tungest, er Hvidovre placeret højere i tabellen.

Regelændringen spiller også ind på stillingen i 1. division, hvor Randers Novo Volleys damer i Vest ligger på en 4. plads med 19 point og ASV Århus indtager 3. pladsen med 18 point. ASV har dog vundet syv kampe mod Randers’ seks, og derfor ligger holder fra den jyske hovedstad højere i tabellen.

Halvvejsstilling og Danmarksturneringen 2015-16
Dansk Volleyball Forbunds bestyrelse har vedtaget en ny turneringsstruktur for Danmarksturneringen 2015-16. Det betyder, at halvvejsstillingen i de forskellige rækker i Danmarksturneringen ser ud som her, hvor ratio-udregningen for holdene i den nuværende 2. division opdelt i øst/vest også er med.

Dette giver denne rækkeinddeling for den kommende sæson, hvis halvejsstillingen var årets slutstilling. Det skal påpeges, at der i oversigten ikke er taget højde for indplacering af eventuelt nye wildcardhold.

Såfremt der indplaceres nye wildcardhold , bliver ranglisten for nuværende hold i 2. division  forrykket én plads pr. wildcardhold, som indplaceres.

Del nyhed

LÆS OGSÅ