U19-landshold kan blive Nordeuropas mest vindende

De danske U19-piger og drenge skal forsvare de rødhvide farver, når dette års NEVZA- mesterskab afgøres den 14.-16. oktober i Ikast. Bliver det til guld på hjemmebanen, er Danmark den mest vindende NEVZA-nation nogensinde. De danske U19-piger er havnet i gruppe A sammen med Island og Færøerne. Danmark er 1. seedet på baggrund af sidste…

:


De danske U19-piger og drenge skal forsvare de rødhvide farver, når dette års NEVZA- mesterskab afgøres den 14.-16. oktober i Ikast. Bliver det til guld på hjemmebanen, er Danmark den mest vindende NEVZA-nation nogensinde.

De danske U19-piger er havnet i gruppe A sammen med Island og Færøerne. Danmark er 1. seedet på baggrund af sidste års resultat, hvor danskerne strøg helt til tops og vandt det tredje U19-mesterskab i træk.

Formår U19-pigerne at besejre de andre nordeuropæiske nationer i år, bliver Danmark den mest vindende nation i U19 NEVZA-regi med seks mesterskaber. Lige nu deler Danmark og Sverige æren med fem mesterskaber hver. Island sluttede som nummer fem ud af seks sidste år, mens Færøerne snuppede en fjerdeplads.

Danmarks drenge er havnet i gruppe B, hvor modstanderne er Sverige og Færøerne. Sidste år blev det kun til en tredjeplads for de unge danskere, der ellers, sammen med Norge, kan pryde sig af at være den mest vindende NEVZA-nation i U19-regi med fire mesterskaber.

Færøerne sluttede sidst ud af de seks deltagende nationer sidste år, mens svenskerne vandt sølv. Norge har vundet de seneste to U19-mesterskaber.

Elitechef i Dansk Volleyball Forbund, Sven Brix:

”Jeg er stolt og glad over den kontinuerlige udvikling, der er sket gennem vores talentarbejde i de seneste ti år. Stor ros til alle klubberne samt talentcentrene og talentholdene, der alle bliver ved med at bidrage til en stadig mere professionel og seriøs udvikling af talenter i dansk volleyball. Denne udvikling har kun været mulig på baggrund af den massive satsning på kidsvolley, som volleyballforbundet startede for 12 år siden,” siger han.

Kampprogram U19-piger

Tirsdag den 14. oktober:
13.30: Danmark – Island
18.00: Danmark-Færøerne

Kampprogram U19-drenge

Tirsdag den 14. oktober:
11.00: Danmark – Færøerne
20.00: Danmark-Sverige

Puljevinderen går direkte i semifinalen, mens nummer 2 og 3 krydser over og mødes i kvartfinalerne, som spilles onsdag den 15. oktober klokken 09.30 og 11.30. Semifinalerne spilles 15.30 og 17.30.

Torsdag den 16. oktober spilles der om 5. pladsen klokken 09.00 hos drengene og 10.00 hos pigerne. Kampen og 3. pladsen spilles henholdsvis klokken 11.00 og 12.00, mens finalerne spilles 13.00 hos drengene og 14.00 hos pigerne.

Alle kampene spilles i Ikast-Brande Arena, Stadion Alle 2b, 7430 Ikast.

Se U19 landsholdet her (piger)
Se U19 landsholdet her (drenge)

Del nyhed

LÆS OGSÅ