Polen er verdensmestre i volleyball

VM-værterne Polen sikrede sig hertil aften verdenmesterskabet i volleyball, da de foran 12.000 ellevilde polske fans besejrede de tredobbelte verdensmestre Brasilien med 3-1. Spodek Arena i Katowice var på kogepunktet langt inden dommeren fløjtede VM-finalen mellem Polen og Brasilien i gang. Humøret blandt de mange tusinde polske fans fik sig en dukkert i 1. sæt,…

:


VM-værterne Polen sikrede sig hertil aften verdenmesterskabet i volleyball, da de foran 12.000 ellevilde polske fans besejrede de tredobbelte verdensmestre Brasilien med 3-1.

Spodek Arena i Katowice var på kogepunktet langt inden dommeren fløjtede VM-finalen mellem Polen og Brasilien i gang. Humøret blandt de mange tusinde polske fans fik sig en dukkert i 1. sæt, hvor brasilianerne viste, hvorfor de har vundet de seneste tre VM-slutrunder.

Ude foran Spodek Arena havde mere end 40.000 polakker taget opstilling for at se kampen på en norm storskærm. Og de fik smilet tilbage på læberne, da Polen fik udlignet sætscoren til 1-1 efter 2. sæt. Så var temperaturen igen glødende blandt de rødhvide polakker.

Sidst Polen var i en VM-finale, var modstanderen også Brasilien. Dengang vandt holdet fra Sydamerika med 3-0. Men her til aften ville VM-værterne det andeledes. Polen holdt momentum i 3. og 4. sæt og kunne efter to timer og 13 minutters spændende finale sende den sidste bold i gulvet til en 3-1-sejr (18-25, 25-22, 25-23, 25-22).

Del nyhed

LÆS OGSÅ