Verdensmestrene klar til VM-semifinale efter sejr over OL-guldvinderne

De tredobbelte verdensmestre Brasilien har booket den første billet til semifinalerne ved dette års VM i volleyball i Polen efter OL-revanchesejr over Rusland. Det var giganternes møde onsdag aften i polske Lodz, da Brasilien og Rusland stødte sammen. De to hold stod også overfor hinanden i OL-finalen i London for to år siden, hvor Rusland…

:


De tredobbelte verdensmestre Brasilien har booket den første billet til semifinalerne ved dette års VM i volleyball i Polen efter OL-revanchesejr over Rusland.

Det var giganternes møde onsdag aften i polske Lodz, da Brasilien og Rusland stødte sammen. De to hold stod også overfor hinanden i OL-finalen i London for to år siden, hvor Rusland trak det længste strå og kunne hænge guldmedaljerne om halen.

Men i går var det Brasilien, der var ovenpå og ikke levnede et eneste sæt til russerne. Brasilien vandt 3-0 (25-22, 25-20, 25-21) og er dermed oppe på 4 point i gruppe H. Rusland har 0 point i bunden, mens Polen har 2 point, og da de to bedste hold går i semifinalen, er brasserne sikret en plads i semifinalen.

Polen og Rusland tørner sammen i aften i en kamp om liv eller død, eller i hvert fald en plads i semifinalen. Polen kan gå videre med en sejr eller et 2-3 nederlag, hvilket i sidste tilfælde sikrer VM-værterne 1 point og Rusland 2 point og dermed polsk avancement.  

I gruppe G kørte Tyskland Iran over med 3-0 (25-15, 25-21, 25-19). Dermed skal Iran slå Frankrig stort i aftenens anden kamp, hvis de skal videre ved VM. Både Frankrig og Tyskland har 3 point, mens Iran har et rundt 0.

Semifinalerne spilles på lørdag, og søndag er der finale.

Se mere på VM-hjemmesiden her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ