Tæt beachvolley DM i weekenden

Amager Strand lægger i weekenden sand til DM i beachvolley. Et tæt felt kæmper om at komme øverst på præmieskamlen. Amager Stand danner rammerne of DM-finalerne på Danish Beachvolley Tour 2014. Og finalestævnet ser ud til at blive en tæt affære, da mange forskellige konstellationer har vundet stævner undervejs på touren. På herresiden skal der…

:


Amager Strand lægger i weekenden sand til DM i beachvolley. Et tæt felt kæmper om at komme øverst på præmieskamlen.

Amager Stand danner rammerne of DM-finalerne på Danish Beachvolley Tour 2014. Og finalestævnet ser ud til at blive en tæt affære, da mange forskellige konstellationer har vundet stævner undervejs på touren.

På herresiden skal der måske findes en ny danmarksmester, da sidste års vinder af DM, Peter Kildegaard, muligvis ikke er med på Amager Strand sammen med sin makker Martin Olesen. Makkerparret udgør et af de danske beachlandshold og skal spille et NEVZA-stævne, som afhængigt af parrets præstation overlapper DM-weekenden.

Øjnene må derfor blandt andet rettes mod Lars Mayland, der sammen med forskellige makkere er noteret for hele fem sejre på åres tour. En af makkerne har været den anden halvdel af DM-vinderne fra 2013, Bo Søderberg. Søderberg har vundet DM ikke færre end syv gange, mens Mayland er noteret for tre titler, seneste fra 2012.

En anden outsider til at stå øverst på DM-podiet er Kaszas-brødrene, Sebastian og Oliver. Brødrene har spillet fire stævner på touren med to sejre til følge i Aabenraa Challenger og Copenhagen Open.

Sidst men ikke mindst skal ranglistens delte nummer tre, Morten Overgaard og Daniel Jonassen, nævnes. Selvom det ikke er blevet til en plads øverst på skamlen i år, så er det seks gange blevet til en placering som nummer to eller tre.

Mange guld-kandidater
Hos damerne stiller danmarksmesteren fra 2012, Cecilie Køllner Olsen, i år op i en ny konstellation med Eva Mielskov Bang. Tilsammen udgør makkerparret et af de danske beachlandshold, ligger nummer 1 og 2 på ranglisten og er noteret for seks sejre på Danish Beachvolley Tour 2014.

Dog bliver de muligvis også forhindret på grund af NEVZA-stævnet, ligesom et andet godt bud på en kommende DM-vinder – det andet damelandshold i form af Line Trans Hansen og Helle Søndergård. Makkerparret har vundet to stævner på touren i år, Aabenraa Challenger og Aarhus Grand Slam og været tæt på flere gange.

Sidste års vindere, Karin Iversen og Line Anker Nielsen, har ikke rigtig fundet formen på årets tour, men det er alligevel blevet til tre podieplaceringer. Det bliver spændende at se, om de topper i slut august som sidste år.

En outsider til DM-titlen findes også i form af Emilie Glad Bak, der med forskellige makkere har spillet sig helt til tops i to stævner og indtager en 5. plads på ranglisten.

Endelig skal guldvinderen fra 2012, Charlotte Krøyer, og makkeren Pia Hove, der har vundet DM senest i 2011 og første gang i 1998, også nævnes som DM-kandidater. Det er blevet til en 1. og 2. plads i de to stævner, som makkeparret har deltaget i sammen.

DM i beachvolley begynder lørdag den 30. august klokken 09.00 og slutter søndag den 31. august, hvor finalerne spilles klokken 16 og 17. Stævnet afvikles på Amager Strand i samarbejde mellem Amager Volleyball Klub og Dansk Volleyball Forbund.

Læs mere i Volleyball Magasinet her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ