Volleyherrerne tabte til tyrkisk World League-hold

Danmark gik friskt til opgaven, men måtte overgive sig til et tyrkisk mandskab, der var markant forstærket med en række World League-spillere. European League: Tyrkiet – Danmark 3-0 (25-21, 25-14, 25-15) Marmaris, Tyrkiet Det var et veloplagt dansk landshold, der hertil aften spillede den første kamp mod Tyrkiet i sidste runde af European League-gruppespillet. På…

:


Danmark gik friskt til opgaven, men måtte overgive sig til et tyrkisk mandskab, der var markant forstærket med en række World League-spillere.

European League: Tyrkiet – Danmark 3-0 (25-21, 25-14, 25-15)
Marmaris, Tyrkiet

Det var et veloplagt dansk landshold, der hertil aften spillede den første kamp mod Tyrkiet i sidste runde af European League-gruppespillet. På den anden side af nettet stod dog primært Tyrkiets World League-spillere.

Tyrkiet missede for to uger siden videre avancement i World League med det yderste af fingerneglene. Det var dermed et væsentlig andet – og væsentlig stærkere – tyrkisk mandskab end hidtil i turneringen, som de danske volleyherrer stod overfor i dagens kamp i European League.

Nye ansigter i den tyrkiske trup var blandt andet den 202 cm høje centerspiller Mustafa Koç, der godt kunne få et job med at skygge for de mange feriegæster på et af Mamaris’ mange hoteller med sine mørklæggende blokader. Diagonalen Metin Toy på 203 cm kan skære sig igennem de fleste blokader ligeså skarpt som den lokale barber på hjørnet. Og endelig var megatalentet Baturalp Burak Güngör med, der dominerede ved U20 EM i Randers i 2012 og lavede 16 point i dagens kamp. De tre lavede tilsammen 39 point.

Landstræner Mikael Trolle:
”Vi har problemer med at finde rytmen med vores nye spilfordeler, som kun har spillet en enkelt kamp før i European League. Vores tempo kommer til at variere meget, og det gør det svært for angriberne. Samtidig spiller vi en gang for langsomt, og så kommer man ikke igennem Tyrkiets blokader, som sidder knivskarpt i dag” siger han.

”Vi spiller også rigtig fint i servemodtagningen, hvorfor jeg ikke skifter ud, men vi kommer aldrig rigtig igennem i angrebet. Tyrkiet lægger et konstant pres på os og gør det rigtig svært. Jeg vil gerne rose drengenes indstilling, som er rigtig flot. De bliver ved med at kæmpe og holde humøret oppe,” siger Mikael Trolle.

Danmark spiller sidste kamp i European League i morgen klokken 16.00 dansk tid.

Danmarks trup
Simon Bitsch, Middelfart
Aske Mørkeberg Sørensen, CV Mitteldeutschland, Tyskland
Nikolai Hjøllund Haun, Randers Novo
Mads Møllgaard, Gentofte
Philip Metin Özari, Thompson Rivers University, Canada (libero)
Peter Trolle Bonnesen, CV Mitteldeutschland, Tyskland
Rune Rye Huss, Marienlyst
Sigurd Neltoft Varming, Marienlyst
Peter Kromann Jensen, Marienlyst
Rasmus Breuning Nielsen, Middelfart
Axel Jacobsen, TV Bühl (Anfører)
Steen Sørensen, US Conflans-Andresy-Jouy Volleyball

Del nyhed

LÆS OGSÅ