EM-håbet lever: Volleyherrer åbner med alt eller intet-kamp

Danmark fik ikke det bedste udgangspunkt efter det første af to puljespil i EM-kvalifikationen. Men håbet om en slutrundedeltagelse lever stadig. Det kræver en sejr over Tyrkiet i næste puljekamp. Det begyndte så godt med en sejr over arvefjenderne Sverige. Men derefter blev det til to nederlag for de danske volleyherrer i EM-kvalifikationen på hjemmebane.…

:


Danmark fik ikke det bedste udgangspunkt efter det første af to puljespil i EM-kvalifikationen. Men håbet om en slutrundedeltagelse lever stadig. Det kræver en sejr over Tyrkiet i næste puljekamp.

Det begyndte så godt med en sejr over arvefjenderne Sverige. Men derefter blev det til to nederlag for de danske volleyherrer i EM-kvalifikationen på hjemmebane.

Nu rejser landsholdet til Hviderusland til sidste og afgørende puljespil:

”Det er meget let – hvis vi vil gøre os forhåbninger om at kvalificere os til EM, skal vi vinde over Tyrkiet i første kamp. Det er ikke umuligt. Tyrkiet tabte 0-3 til Sverige, som vi vandt over. Og vi har fået en meget bedre idé om, hvordan vi skal spille mod de her hold,” siger landstræner Mikael Trolle.

”Vi vinder et sæt mod Tyrkiet på hjemmebane, og dermed kan vi også vinde kampen. Det var en relativt tæt kamp, hvor det er de sidste detaljer, som får kampen til at falde ud til tyrkernes fordel. Dem skal vi have styr på inden på fredag,” siger han.

Vinder Danmark den kamp med 3-0 eller 3-1, vil volleyherrerne komme á point med tyrkerne på 2. pladsen og dermed åbne puljen helt op igen.

Arvefjenden kan spænde ben
Samtidig skal Danmark håbe på, at Hviderusland, der har fordel af hjemmebane, gør rent bord og vinder sine kampe mod Tyrkiet og Sverige.

I så fald er Hviderusserne sikkert videre til EM som gruppevindere, mens der skal kæmpes om 2. pladsen, som sikrer to playoffkampe mod en toer fra en anden gruppe.

Her kan der potentielt være lagt op til et brag af en ’gruppefinale’ søndag, når Danmark sammen med arvefjenderne fra Sverige.

Peter Jensen halvskadet
Landsholdets stærke kantspiller, Peter Jensen fra Marienlyst, måtte udgå med en lyskenskade i den første kvalifikationskamp mod Sverige. Efter flere test af landsholdet fysioterapeut Henrik Kjær, står det klart, at Peter Jensen kan spille en enkelt eller to af kvalifikationskampene på udebane i Minsk.

Samtidig er Rasmus Breuning Nielsen forhindret i at tage til Minsk pga. eksaminer. I stedet har landstræneren udtaget Mads Møllgaard fra Gentofte.

Volleyherrerne rejser torsdag til Hviderusland. 

Fredag spiller Danmark mod Tyrkiet, lørdag er modstanderen Hviderusland, mens Sverige venter i sidste kamp søndag.

Stillingen i gruppe F
Hviderusland: 7 point
Tyrkiet: 5 point
Sverige: 4 point
Danmark: 2 point

Den danske trup:
Peter Jensen, Marienlyst

Kristian Knudsen, Çankaya Belediye Anka, Tyrkiet

Simon Bitsch, Middelfart
Sigurd Neltoft Varming, Marienlyst
Aske Mørkeberg Sørensen, CV Mitteldeutschland, Tyskland
Axel Jacobsen, TV Bühl
Philip Metin Özari, Thompson Rivers University, Canada
Mads Møllgaard, Gentofte
Nikolai Hjøllund Haun, Randers Novo
Mads Hartmann Ditlevsen, Antwerpen, Belgien
Peter Trolle Bonnesen, Narbonne Volley, Frankrig
Rune Rye Huss, Marienlyst

Del nyhed

LÆS OGSÅ