Spillere og trænere enige: Vi kan kvalificere os til EM

EM 2015 er inde for rækkevidde for de danske volleyherrer. Men det kræver en mandfolkepræstation over gennemsnitsniveau at nå dertil. Et stærkt hjemmepublikum kan blive tungen på vægtskålen. I morgen spiller Danmark sin første kamp i jagten på kvalifikation til EM 2015. Antvorskovhallen i Slagelse danner rammerne om de spændende kampe mod Sverige, Tyrkiet og…

:


EM 2015 er inde for rækkevidde for de danske volleyherrer. Men det kræver en mandfolkepræstation over gennemsnitsniveau at nå dertil. Et stærkt hjemmepublikum kan blive tungen på vægtskålen.

I morgen spiller Danmark sin første kamp i jagten på kvalifikation til EM 2015. Antvorskovhallen i Slagelse danner rammerne om de spændende kampe mod Sverige, Tyrkiet og Hviderusland.

Landstræner Mikael Trolle tror på missionen, selvom landsholdet kun har været samlet i kort tid, og mange nye og unge spillere har skullet integreres på holdet.

”Vi så til EM på hjemmebane sidste år, hvordan holdet formåede at hæve sit spil til international klasse, godt hjulpet på vej af et fantastisk hjemmepublikum. Hvis vi skal have en chance for at kvalificere os til EM 2015, så skal holdet ramme topniveauet i alle kampe. Og dér giver et stærkt hjemmepublikum bare lige det ekstra for hjemmeholdet,” siger Mikael Trolle.

Dagen inden den første kval-kamp mod arvefjenderne fra Sverige har mere end 500 tilskuere sikret sig en plads på tribunerne. Det glæder landsholdets hæver, Axel Jacobsen:

”Et godt hjemmebanepublikum tænder en ild inde i os spillere og motiverer os ekstra. Når så mange mennesker står og hepper og råber på os, så får det os til at præstere vores bedste,” siger han.

”EM er inde for rækkevidde. Men vi skal præstere vores bedste i mange kampe i kvalifikationen. Vi kan ikke gå videre ved at vinde én kamp, som vi gjorde det til EM. Hvis vi skal slutte minimum toer i puljen, skal vi vinde flere kampe. Det bliver rigtig svært. Både fordi det er gode modstandere, men også fordi der er flere nye spillere, som har skullet spilles ind på holdet, og vi har haft en kort forberedelsestid,” siger Axel Jacobsen.

EM-kvalifikationskampene spiller over to omgange. Første puljespil afvikles i Slagelse den 22.-24. maj, mens andet puljespil er i Hviderusland weekenden efter. Puljevinderne går direkte til EM, mens 2´erne skal spille playoff.

Læs meget mere om både herrernes og damernes EM-kvalifikation i Volleyball Magasinet, som udkommer i morgen.

Kan man ikke komme til Slagelse, viser Kanal Sport Danmarks kampe direkte.

Program

Torsdag den 22. maj
17:00: Tyrkiet – Hviderusland
19:30: Danmark – Sverige

Fredag den 23. maj
17:00: Hviderusland – Sverige
19:30: Tyrkiet – Danmark

Lørdag den 24. maj
15:00: Sverige – Tyrkiet
17:30: Hviderusland – Danmark

Del nyhed

LÆS OGSÅ