Optakt: Det bliver ren armlægning i altafgørende DM-finale

Den står 2-2 i finalekampe. Dermed er der lagt i ovnen til en sand finalegyser tirsdag aften klokken 19.00, når Marienlyst tager imod Gentofte i den altafgørende 5. DM-finale om årets volleyguld. Finaletrænerne forventer tæt kamp til sidste duel. Efter en lang Volleyliga-sæson skal det hele afgøres i én enkelt kamp. Marienlyst og Gentofte har…

:


Den står 2-2 i finalekampe. Dermed er der lagt i ovnen til en sand finalegyser tirsdag aften klokken 19.00, når Marienlyst tager imod Gentofte i den altafgørende 5. DM-finale om årets volleyguld. Finaletrænerne forventer tæt kamp til sidste duel.

Efter en lang Volleyliga-sæson skal det hele afgøres i én enkelt kamp. Marienlyst og Gentofte har begge vundet to finalekampe. Marienlyst vandt det seneste opgør på udebane, og cheftræner Mikkel Hauge forudser en styrkeprøve i den 5. og sidste finalekamp.

”Vi er ovre den svære taktiske periode. Det er ikke længere et skakspil, som i starten. Nu er det mere en armlægningskonkurrence, hvor det stærkeste hold lige nu vinder. Vi forsøger at klæde spillerne bedst muligt på og få banket mest mulig selvtillid ind i dem, så de præsterer bedst muligt på tirsdag. I træningerne fokuserer vi på at gøre det svært for dem, der skal spille. Det betyder, at start 6’eren måske ikke er mest muligt sammenspillet, men til gengæld har spillerne lidt mere at give af individuelt,” siger Mikkel Hauge, cheftræner i Marienlyst.

To år i træk har Gentoftes herrer måttet forlade DM-finalerne med medaljer af næst fineste karat efter at have tabt til først Middelfart og sidste år Marienlyst. Men i år skal guldmedaljerne i hus, fortæller Gentofte-træner Peter Borglund:

”Det bliver spændende. Vi glæder os til at stå i en altafgørende DM-finale. Vi er meget fortrøstningsfulde og tror på en sejr. Det var meget tæt i sidste kamp, hvor udfaldet desværre ikke var til vores fordel. Vi skal skrue en lille bitte smule på det taktiske, men ellers bliver det afgørende, hvem der har den bedste dag,” siger han.

Sidst Gentofte var på besøg i Marienlyst i den 3. DM-finale, vandt nordsjællænderne med 3-1. Marielyst står noteret for syv danske mesterskaber i de seneste ni år.

Den 5. og afgørende DM-finale spilles klokken 19.00 i Marienlystcentret. Kanal Sport viser kampen live. 

Del nyhed

LÆS OGSÅ