Mads Ditlevsen finaleklar og på historisk guldjagt

Ikke siden 1968 har Antwerpen i den bedste belgiske volleyballliga vundet guld. Men med danske Mads Ditlevsen, som en af klubbens bedste spillere, er klubben nu i finalen. 46 års guldtørke kan komme til en ende for Antwerpen, hvor Mads Ditlevsen til dagligt hamrer bolde i gulvet. Ditlevsen og co. vandt i weekenden den afgørende…

:


Ikke siden 1968 har Antwerpen i den bedste belgiske volleyballliga vundet guld. Men med danske Mads Ditlevsen, som en af klubbens bedste spillere, er klubben nu i finalen.

46 års guldtørke kan komme til en ende for Antwerpen, hvor Mads Ditlevsen til dagligt hamrer bolde i gulvet.

Ditlevsen og co. vandt i weekenden den afgørende playoff-kamp med 3-2 over Euphony Asse-Lennik. Med sejren snuppede Antwerpen den sidste plads i finalen, hvor de fosvarende mestre Roeselare venter.

Ditlevsen var igen igen en stærk medvirkende faktor til sejren, idet han blev topscorer for klubben med hele 23 point.  

”Vi har nået vores målsætning med en pokalsejr og en plads i finalen. Det er rigtig stort for klubben. Når vi nu står i finalen, så vil vi selvfølgelig gerne vinde. Presset er helt klart på Roeselare, og de er også i rigtig god form. Men vi vandt over dem i pokalfinalen, så det kan godt lade sig gøre. Over hele sæsonen fører de 3-2 i kampe mod os, så det bliver tæt,” siger Mads Ditlevsen.

Antwerpen snupper finalepladsen foran Noliko Maaseik, der sammen med Roeselare har fordelt samtlige belgiske mesterskabstitler mellem sig siden 1995.

”Det bliver fedt at spille finalerne, hvor der med garanti bliver fuldt hus i arenaen til alle kampe. Min formkurve er stadig opadgående, hvilket er vigtigt, nu vi går ind til de afgørende kampe. Også med henblik på EM-kvalifikationskampene med landsholdet på hjemmebane i maj,” siger han.

Antwerpen sluttede toer i grundspillet med 38 point, mens Roeselare sluttede etter med 41 point. Antwerpen vandt sit sidste mesterskab i 1968.

Mads Ditlevsen spillede tidlige på sæsonen en afgørende rolle, da Antwerpen vandt den belgiske pokalfinale over netop Roeselare i en mindeværdig tiebrak-thriller. Mads Ditlevsen blev kåret til årets spiller i Belgien i 2012.

Finaleserien begynder den 23. april og spilled bedst af fem kampe. Mads Ditlevsen støder til den danske landsholdstrup umiddelbart efter finalerne er afgjort. 

Del nyhed

LÆS OGSÅ